Zwift uppdatering 02/10/2017

Idag kom ytterligare en uppdatering och uppdateringar är alltid roligt. :) Även denna gång var det en relativt liten uppdatering med löfte om större saker som ska komma inom kort.

Störst i dagens uppdatering var nya funktioner i fjärrkontrollsappen ”Zwift Mobile Link”. Den minikarta man infört tidigare finns nu även i appen samt trådad chatfunktion. Jag blev glad när jag upptäckte att dom nya funktionerna, så klart förutom kartan, var tillgängliga för mig och hoppas det fortsätter när man inför fler funktioner. Min högsta önskan är att både kunna starta Zwift och välja bana och att avsluta en aktivitet, allt för att bli helt oberoende av hjälp från familjen och också för att det ska bli ett bra verktyg för andra med synnedsättning.

Liveplacering i events är nu möjligt att följa i realtid. Högst upp till höger i listan över cyklister i närheten, kan man under ett race eller event nu se din placering för stunden. Funktionen är i betastadiet än så länge. Zwift har ännu bara en väldigt enkel racingmodul vilket gör att all resultathantering fortfarande sköts av tredjepartsverktyg för att ta hänsyn till flera parametrar så som de som kör i fel klass, använder fel cykeltyp vid specifika tempolopp eller vinnare som kör med virtuell och därmed väldigt osäker effektmätning. Så den placering som visas på skärmen är helt säkert inte den exakta placering man slutar på när väl resultaten är sammanställda, men det ger en liten hint om hur man ligger och jag kan tänka mig att det kommer trigga väldigt mycket när man ser hur man ligger till i sin klass. Jag kommer får chansen att testa imorgon under veckans tempolopp.

En annan förbättring som jag personligen gläder mig mycket åt är att man inkluderat vägen upp till vulkanen i en av de färdiga rutterna. Tidigare var man tvungen att manuellt göra ett vägval för att komma dit vilket inte är tillgängligt för mig. Man kunde också komma dit via en rutt som omfattar alla tre stigningar, men den rutten är man kanske inte alltid upplagd för. Nu är vulkanen inkluderad i en i övrigt ganska flack rutt.

Sedan lades en ny mission till för oktober. ”DiamondBack mission” ger chansen att vinna en sådan cykel. Man behöver anta utmaningarna att cykla 40km eller 180km alternativt båda distanserna för ökad chans att vinna. Alltid kul med nya utmaningar och några långdistanspass behöver jag verkligen en morot för att genomföra. Och även om chansen är mikroskopisk att vinna en så fin tempocykel, så är det ändå inte helt omöjligt. :)

Uppdateringen innehöll annat smått och gått och vill man se hela listan kan man läsa här. Självklart ett upprepat löfte om att ny stor uppdatering väntas inom kort. Förväntningarna runt om är höga på uppdateringen, att den ska innehålla nya banor för löpare och cyklister, en replika av den miljö som Zwift en gång började i under sin utvecklingsfas som många som var med då längtar tillbaka till. Och självklart hoppas jag på flera sporter så som rodd runt öarna eller möjligheten att köra SkiErg uppe på dom snöklädda bergen. Allt detta kommer helt säkert inte på en gång. Vi får se vem som blir gladast när det väl händer.

Posted from Haninge Municipality, Stockholm County, Sweden.

Haninge Municipality, Stockholm County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.