Ny trainer: Wahoo Fitness Kickr 2017

Bild: Wahoo Fitness Kickr 2017 trainer vid originalkartong

Idag ramlade det ner nya roliga leksaker, en ny trainer. Egentligen bara en något nyare modell av den jag redan har. Jag behövde uppgradera mig för att kunna skaffa ett riktigt coolt tillbehör som kommer i vintras. Jag och min äldsta dotter gjorde därför en bra deal för oss båda, så nu flyttar min ”gamla” trainer hem till henne.

Förra hösten började hon cykla mycket inomhus på trainer och vann SM i damklassen i januari i år. Sedan tog hon en lång paus och nu när vintermörkret närmar sig kommer suget tillbaka. Det ska bli kul att se henne online igen kämpandes hemma från sitt vardagsrum.

Tillbehöret jag väntar på kräver den lite modifierade modellen av samma trainer. Det är en ”grej” man fäster i framgaffeln på cykeln som hissar cykeln upp och ned när det blir uppför eller nedförsbackar i den virtuella världen. Den kan simulera -10% — +20% lutning och jag tror det kommer sätta en väldig extra krydda på min cykelupplevelse. Andra som kör Zwift har glädje av att se skärmbilden och andra cyklister och miljöerna vi cyklar eller springer i, men jag är endast hänvisad till upplevelsen i förändring av motståndet och ljudet. Nu kommer jag även fysiskt kunna känna av banans profil. Jag tror det kan bli en riktig höjdare. En kul grej för dom som ser, betydligt mer för mig.

Tillbehöret från Wahoo Fitness heter Wahoo Climb och kommer finnas i butikerna i december.

Annars är det inga stora förändringar på denna trainer. Ett bärhandtag som är lite flyttat, aningens mildare ljud från trainern kanske. Mest dealjer. Det är samma stabila och pålitliga konstruktion som tidigare. Ser fram emot ett längre test under helgen.

Posted from POSEIDONS TORG 4, 136 46 Handen, Sverige.

POSEIDONS TORG 4, 136 46 Handen, Sverige

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.