Zwift – SZR Evening Joyride

Varje vecka körs gruppcykling på Zwift som inte är någon tävling, utan bara ett bra träningspass med fokus på att hålla ihop gruppen och cykla i klunga.

Jag har inte deltagit i sådana event då det krävs att man håller koll på gruppledaren som har en symbol vid sig och det är viktigt att man håller sig bakom gruppledaren och inte far iväg i förväg.

Så jag har hållit mig till mina egna träningspass och rena race där det bara varit att starta och köra utan något behov av att hålla ihop.

Förra veckan var jag tvungen att köra en gruppcykling för att ”låsa upp” den virtuella svenska SZR-tröjan. Jag körde som vanligt i B-gruppen och försökte med hjälp av tillbehörsappen i mobilen att hålla koll på mina gruppdeltagare som visas i en lista på mobilen. Där ser man hur långt före eller efter man ligger de olika deltagarna. Det gick bra till en början men gick för fort för att kunna pilla på mobilen samtidigt som man kör järnet och precis som i verklighetens klungcykling, blir man avhängd är det väldigt svårt att komma ikapp och i synnerhet om man själv ligger lite lågt i prestationsförmåga jämfört med de man kör med.

Men nu när jag låst upp tröjan har jag egentligen inget behov av att köra mer i grupp, men ikväll gav jag det en chans till eftersom dottern skulle köra för at låsa upp sin tröja. Jag anmälde mig till C-gruppen för att enklare kunna hänga med och pilla på mobilen.

Till en början gick det bra och jag såg gruppledaren i listan på skärmen. Jag låg oftast lite före och fick hålla igen för att inte hamna på efterkälken.

Plötsligt försvann gruppledaren och tempot drogs upp och jag blev givetvis avhängd. Det var inte längre fråga om någon C-grupp. Täten drog iväg och jag gjorde några tappra försök att hinna ikapp, men sekundrarna blev till minuters försprång och till slut gav jag upp och bara körde i mål.

Nu visade det sig att gruppledaren fick strömavbrott hemma och försvann och då upphörde gruppen. Hade han fått vara kvar kanske det hade gått bättre.

Kanske provar jag detta igen någon gång och anmäler mig till en C- eller D-grupp för att definitivt hinna sköta tekniken samtidigt som jag cyklar. Eller så återgår jag till mina solopass. Jag hyser inget starkt hopp om att Zwift ska bygga in tillgänglighet för att jag med hjälp av ljud eller liknande skulle kunna delta i sådana här event. Men det var kul att prova.

En variant kanske vore att ha kontakt med gruppledaren via Skype för att få lite instruktioner, men jag tror att dom har fullt upp med att sköta gruppen och har svårt för att samtidigt hålla koll på mig.

Nu väntar veckans tuffa race på onsdag, deltävling 6 som jag givetvis ska köra så gott jag kan.

Posted from POSEIDONS TORG 4, 136 46 Handen, Sverige.

POSEIDONS TORG 4, 136 46 Handen, Sverige

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.