Zwift uppdatering 26/10/2017

Idag kom en ny uppdatering på Zwift. Det var ganska länge sedan något större kom och förväntningarna var ganska uppskruvade.

Självklart hoppades vi på nya vägar i den virtuella världen Watopia. En del som var med tidigt under utvecklingen av Zwift, har länge önskat sig en replika av den första virtuella världen Jarvis. Själv cyklade jag aldrig där. Watopia var nyligen lanserad när jag provade för första gången dagen före jul 2015.

Själv hoppades jag på ännu en sport i form av rodd. Det har pratats om det som en nästa möjlig sport eftersom det redan finns gott om kompatibel träningsutrustning och en sådan kompatibel roddmaskin står och bara väntar i mitt vardagsrum. Rodd är sjukt kul och ännu roligare skulle det bli om det gick att ro i Zwift med ljudeffekter, andra roddare runt omkring och möjlighet att låsa upp virtuella prylar precis som idag inom cyklingen och löpningen.

Dagens uppdatering bjöd ”bara” på en ny bana. En dryga 10km lång rutt upp i bergen och in i djungel. ”Road To Ruins” kallas den och är en ordentligt tuff bana med många höjdmeter och som sagt, djungeltema.

Min plan var att köra den ikväll men jag sparar mig till helgen. Redan nu har andra upptäckt anslutningar till ytterligare nya banor som ser ut att gå akt in i berget. Och det är klart, nu har vi teman vatten, snöklädda berg, stadsmiljö, vulkan och nu djungel. Nästa tema ska mycket väl kunna bli gruvor och berg. Och eftersom anslutningspunkter redan syns så kan man tänka sig att nästa expansion inte dröjer särskilt länge, men man vill säkert inte lansera allt på en gång.

Det som är nytt med denna expansion är att det krävs level 10 för att få köra den. Någon sådan begränsning har man inte haft tidigare. Många blev sura och tyckte det var drygt, men jag tänker nog som Zwift själva gjorde, att det kan fungera som en bra motor. Nu låser man inte bara upp nya virtuella prylar när man når nästa nivå, utan också banor. Det är ännu mer likt spelvärlden. Vi människor behöver nog något som driver oss framåt och lockar där borta för att kämpa på. Jag känner själv, som klarat alla hittills publicerade utmaningar, att jag blir glad var gång det kommer en ny man får kämpa lite för.

Så i helgen bär det ut i djungeln. :)

Posted from POSEIDONS TORG 4, 136 46 Handen, Sverige.

POSEIDONS TORG 4, 136 46 Handen, Sverige

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.