Zwift – SZR Autumn Race Series 2017 #9

Bild: Zwift Race, 4 sekunder till start

Bild: Zwift ´race

Det 9:e av 15 race i denna serie avklarad. :)

Idag ställde 409 upp på startlinjen i de 4 olika kategorierna. I min B-grupp var vi 131 startande. Själv rullade jag in på plats 88 / 131, så en klart bättre position än tidigare. Styrkemässigt känns det som jag sakta är på väg uppåt igen. Idag blev snittet 3,17 watt per kilo, strax under gränsen för B-gruppen, men så var jag oförskämt pigg efteråt. Det är svårt att ta ut sig alldeles tycker jag och en orsak till det är helt klart att jag inte ser racet och dom övriga cyklisterna.

Idag gick tävlingen på Watopias platta bana. 4 varv & 42km. Jag låg i en stor klunga första varvet men tappade dom när det började gå lite upp och ned mot slutet av banan. Jag tappade dom inte så mycket för att jag inte orkade, utan på grund av taktik. Det gäller att trycka på på rätt ställen så att man inte förlorar draften. Tappar man klungan är man hopplöst avhängd.

När jag påbörjade varv 2 blev jag upphunnen av en andra klunga som jag tror även det var B-grupp. Det blev ungefär samma sak, jag tappade dom ungefär på samma ställe. Jag får helt enkelt lära mig att ösa på i backarna. Jag känner ju banorna så väl så att jag numera vet när dom kommer och kan börja trycka i god tid.

På tredje varvet blev jag upphunnen av en´grupp som till största delen verkade bestå av C-åkare. Det var inga större problem att åka med dom de sista två varven ända in i mål.

Men det blev lite känningar i låren efteråt i alla fall även om jag inte var helt utmattad. Jag tappar ofta den där lilla sista tävlingsudden när jag inte kan hänga med i tävlingsutvecklingen. Det är en viss fördröjning, 3–5 sekunder mellan cykel och dator och det gäller att planera för den fördröjningen. Att bli avhängd och ensam är inte roligt och då är det i princip omöjligt att komma ikapp. Jag tror även att vi som väger lite mindre har en nackdel på de platta banorna då watt per kilo verkar spela lite mindre roll än i kuperad terräng.

Men det här är ändå sjukt kul. Och jag ser väldigt mycket fram emot

Wahoo Climb

som jag förbokat med beräknad leverans mellan jul och nyår. Det kommer krydda min cykling så otroligt mycket.

Resultatlistan från dagens race kan man se här och aktiviteten på Strava nedan.

Posted from Haninge Municipality, Stockholm County, Sweden.

Haninge Municipality, Stockholm County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.