Wahoo Kickr Climb

Bild: Wahoo Kickr Climb med monterad cykel
 
Bild: Wahoo Kickr Climb med monterad cykel och cyklist framför skärm
 
I november 2017 förbokade jag Wahoo Kickr Climb, ett helt nytt, fantastiskt tillbehör till min cykeltrainer som jag tror kommer krydda inomhusträningen enormt mycket.

Det var på mässan Eurobike förra året som Wahoo Fitness lanserade Climb som tillbehör till deras senaste direktdrivna trainer Kickr 2017.

Climb kan kanske närmast beskrivas som en ”hiss” som man sätter fast i framdelen på cykeln, där framhjulet annars skulle sitta. När man tränar virtuellt hemma, höjs och sänks cykeln efter motsvarande lutning i det träningsprogram man kör. Climb kan höja cykeln motsvarande 20% och sänka den motsvarande 10% lutning i verkligheten.

Först i maj kom information om att Wahoo börjat tillverka Climb och leverans skulle börja ske i mitten av juli. Och här om dagen kom äntligen en notis om att paket var på väg och det är klart att pulsen steg. :)

På Youtube-filmen nedan kan man se Shane Miller packa upp och testa Climb, så jag behöver inte gör adet igen. Men installationen var enkel. Av med framhjulet, montera adaptrar för snabbkoppling och sedan hänga på cykeln — klart. Ihopkopplingen med trainer är också enkelt och inga konstigheter.

Climb har en fjärrkontroll på spiralkabel som man kan fästa på styret om man vill. Med enknapp växlar man mellan manuellt läge och automatiskt läge och med övriga två knappar kan man manuellt höja och sänka Climb. Varför man skulle vilja ändra just manuellt har jag svårt att se. Möjligen i långa branta stigningar och man av någon anledning vill ha cykeln mer plant.

Första passet med Climb var ungefär så grymt som jag hade hoppats på och längtat efter i ett års tid. Det är möjligt att jag som nästan bara cyklar inomhus och inte har så stora möjligheter till utomhuscykling är mer glad över en sådan här krydda på träningen. För mer än krydda, om än rejäl krydda är det inte. Den tillför egentligen ingenting fysiskt. Man kan läsa att man anser på nätet att andra muskler får jobba och att sittställningen blir annorlunda när cykelns vinkel ändras och det är möjligt. Men för mig känns det än så länge som att något statiskt har blivit mer realistsikt.

De första passen var nästan så att de framkallade ”åksjuka”. Jag tittar ofta ner mot golvet, särskilt när jag tar i och då blev det nästan lite yrselkänsla. De små förändringarna hördes eller kändes inte direkt fysiskt, men i balanssinnet kändes det att något hända.

När farten och lutningen i backarna blir större sker förändringarna fortare och blir så klart större. På ett ställe jag cyklade gick det uppför en bra stund och direkt nerför och då var det helt klart berg-och-dalbanekänsla. :)

Är 530 Euro värt det?
Först och främst måste man ha en Kickr 2017 eller 2018 för att det alls ska vara kompatibelt. Climb är en premiumprodukt och inget man måste ha. Men spenderar man många timmar inomhus och har lite för mycket pengar att lägga på coola grejer, så är Climb definitivt en cool grej som ökar känslan av realism högst vässentligt.

https://www.youtube.com/watch?v=ImaSapOc9DA

Posted from Haninge Municipality, Stockholm County, Sweden.

Haninge Municipality, Stockholm County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.