Nytt löpband, Sole Fitness F85

Bild: Löpband Sole fitness F85

Jag skaffade Mitt första löpband 2009 för att kunna träna hemma. det blev enklare och mer tillgängligt på så vis eftersom det är ganska omständigt att ta mig till ett gym. Jag har haft turen att ha det utrymmet hemma och det har med åren expanderat med träningscykel och roddmaskin.

Löpbandet har gått ganska konstant i 11 år och många tusen kilometer innan det slutligen gav upp i brist på reservdelar och någon som kunde utföra service. När det till slut tvärstannade med en smäll och vägrade starta igen var det slutligen oundvikligt.

Det blev ett nytt i den högre klassen för hemmabruk, ett Sole Fitness F85 som jag tror har potential att klara den mängd träning det är tänkt för. Det är också utrustat med Bluetooth-anslutning så att det kan kopplas till träningsprogram så som Zwift för att överföra hastighet och lutning. Då slipper jag i fortsättningen springa med sensorer på skorna för att överföra hastighet till träningsprogrammet. det kommer göra att informationen till träningsplattformen kommer bli väldigt exakt.

Men det var ett riktigt monster till paket som DHL lämnade av nere i porten. Jag fick fantastisk hjälp av fastighetsskötarna i mitt hus för att släa in det och det är jag dem evigt tacksamma för, annars hade det blivit tufft. :)

Så var det dags för invigning. Monteringen gick utan större problem och när det var dags för första passet var det en fantastisk känsla. Jag vet inte hur man bäst beskriver det, men att ta ett steg från ett 10–12 år gammalt löpband i lägre medelprisklassen till ett helt nytt i övre konsumentprisklassen var verkligen en enorm skillnad.

Inget skrammel och vibrerande, gediget underlag att springa på och framför allt tyst motor och bra dämpning av löpstegen. Motorn på 4hk hade inga som helst problem att bibehålla hastigheten vid fotisättningarna.

Att ändra lutningen var förvisso något långsamt vilket är en säkerhetsfiness, men helt ljudlöst utan ”knorrande” och ”knirkande” ljud från hydraulpump och kolvar.

Ska jag ändå säga något negativt handlar det bara om småsaker:

  • Den integrerade fläkten är helt onödig och ger ingen som helst effekt. Den ger ingen svalka på mer än 1 decimeters avstånd. Det hade varit fint med en fläkt med lite mer tryck i rakt i ansiktet.
  • Surfplattehållaren hade lite svårt att hålla min 12,9-tums iPad på plats. den glider lätt i sidled och måste fästas på något mer sätt för att inte riskera att falla ur.
  • De integrerade högtalarna var förvisso lite klena men glad att de finns där. Dock sitter ingången för ljudkälla nere på höger sida av konsolen så att kabeln som så klart går till surfplatta eller någon annan ljudkälla, måste gå rakt över konsolen. Den ingången hade gott kunnat sitta på baksidan.
  • Den integrerade USB-porten är lite klen. Den orkar ladda en smartphone men knappast en iPad. Den porten hade gott kunnat få lite mer effekt.

Men i övrigt känns detta som toppklass för privatpersoner. Det känns som ytterst gedigen byggkvalitet som förhoppningsvis kommer hålla länge.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.