Ny videokamera, Panasonic RX20

Idag har vi varit inne på Thorn i Farsta för att skaffa en videokamera. Det fick bli ett hyrköp eftersom vi i nuläget inte har råd att köpa direkt. Men vår dotter är snart 10 månader och för min del känns det väldigt viktigt att komplettera fotograferingen med rörlig bild och ljud så att även jag ska kunna ta del av det i framtiden. Barnens röster och språk kan man ju inte gärna fånga på stillbilder. Jag tycker själv det är väldigt sorgligt att jag inte har något från när jag var liten. Dock vet jag att det filmades en del på dåvarande TomtebodaskolanW. Jag torr jag ska lägga ner lite ansträngningar i att försöka få tag på dnågot av det.

Så det blev en Panasonic RX20 Slim VHS-C videokamera. Det smarta med det är att kassetterna går att stoppa i en omvandlare och sedan använda i en vanlig videobandspelare vilket säkert kan vara väldigt praktiskt. En sådan kassett ”fick” vi med på köpet.

Nu minns jag inte vad formatet heter som jag är uppväxt med men nog är detta väldigt lätt och smidigt i jämförelse.

Kameran har 14x optisk zoom och manuell och automatisk focusering och någon timmes batterikapacitet. Den här tror jag vi kommer använda flitigt!

Stockholm County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.