Semester på Grinda

Andra året vi spenderade vår semester ute på Grinda började något kaotiskt. Denise var magsjuk dagarna innan vi skulle åka ut och Mia hade enorma magsmärtor. Men vi kom iväg som planerat med en tidig morgonbåt ut till Grinda. Väl där upptäckte vi att vi både glömt välling och kamera och en massa andra viktiga saker så på tisdagen begav vi oss hemmåt för att hämta det vi glömt. Planen var att åka tillbaka samma dag men vi hade läst fel i tidtabellen och fick sova kvar hemma för att åka på morgonen istället. På kvällen spydde Denise och vi trodde semestern var körd. Men vi gav henne vätskeersättning och natten mon onsdag var lugn. Vi chansade och gav oss iväg fast vi var väldigt nervösa hela vägen i taxi till Strömkajen och Waxholmsbåtarna. Väl ute i vår stuga igen kändes allt bättre även om Denise var hängig och inte åt speciellt mycket. Men hon fick behålla det hon åt.

På helgen skulle Egge och Karin komma ut till oss. Uffe och Ingrid kom förbi med sin nya båt och hämtade mig, Mia och Denise och körde oss till Waxholm för att hämta Egge och Karin. Det var ett klart trevligare sätt att transportera sig på istället för att trängas med en massa människor på en Waxholmsbåt. Vi handlade och lastade ombord och gav oss iväg. Jag hade fått ett fat öl av Greven som Egge hämtat upp hemma hos oss. Nu stod det på akterdäck och vi tog varsitt stop på vägen ut. På väg ut från Waxholm var det trångt och mycket båtar som vanligt. En Waxholmsbåt körde om alldeles för fort och alldeles för nära och tutade islket. Han skickade allt sval i häcken på oss och jag höll på att ramla överbord med vår ettåriga Jesper i famnen. Vi var inte så glada.. Natten mellan fredag och lördag hade vi lite fest. Vi tömde ölfatet frammåts måtimmarna, jag Egge och Uffe när damerna somnat. Dagen efter badade och solade vi och Uffe och Ingrid tuffade vidare. På kvällen käkade vi på Grinda
Värdshus och det var väldigt trevligt och gott. På söndagen hann vi med ytterligare lite bad och sol innan det var dags att städa och packa för hemfärd.

[tags]Semester, Grinda[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.