Kryssning

Jag och Maria var barnfria och bokade en kryssning med Egge och Karin.

Joche tog hundarna och mamma och pappa tog barnen. Vi lämnade dem på firman vid halv fyra-tiden och mötte Egge och Karin på Ropten/Mörbyperrongen på T-centralen. Vi åkte kommunalt ut mot Silja-terminalen och tjeckade in. Jag och Mia hade valt en Comodore-hytt av lite lyxigare slag, Egge och Karin en vanlig B-hytt men vi tjeckade alla in i specialkön. Tursamt nog fick vi hytter på samma våning. och väl ombord hittade vi dem ganska snabbt. Vår hytt var suverän, stort rymligt badrum, dubbelsäng, soffa, bord och två fotöljer. TV, video och barskåp vars innehåll ingick i hyttpriset. Men bäst av allt, en balkong med öppningsbara fönster ut mot havet. Vår hytt låg långt ör över på styrbordsidan. Där stod vi alla fyra och beskådade när Silja Serenade la ut från kaj vid 17-tiden. Då knackar det på dörren och Comodore-klass hyttvärdinna frågar om vi vill boka bord på någon av fartygets restaurranger, givetvis förtur före de ”vanliga passagerarna. Vi bokade bord för 4 på Maxim på däck. Vi
korkade upp flaskan med moserande vin som fanns i baren och skålade och vi hann även med varsin öl innan det var dags att göra oss i ordning inför middagen. Maria är gravid med vårt tredje barn så hon fick inte dricka något. Vi käkade en suverän middag bestående av Skagernröra, oxfillé och potatisgrattäng, kaffe och cognac. Efter restaurrangbesöket tog vi en snabbis i taxfree och handlade en platta pilsner och godis och gick upp till vår hytt igen och satte oss och softade en stund. Sedan skulle vi gå ner till Joes Place i aktern på däck 7 men Karin ville hellre sova så vid midnatt skildes vi åt och var och en gick till sitt. Morgonen därpå hade vi beställt frukostbricka på sängen som levererades straxt före klockan åtta, en lyx man får i Comodore-klass. Vi åt lite frukost, somnade om och vid 12-tiden åt vi lite till, duschade och gick upp. Egge och karin ville fortsätta sova så jag och Mia gick ut på rundvandring på båtens alla intressanta däck. När Egge och Karin släpat sig
ur sängen käkade vi lunch på ett fik på däck 7 som inte var någon höjdare. Därefter tog vi en mer rejäl tur i taxfreeshoppen och köpte både till oss själva och enligt beställning från Joche och Marias mamma. Sedan gick vi snabbt igenom övriga butiker för att eventuellt hitta några leksaker till barnen men det fanns inget roligt eller prisvärt. Efter en stunds degande och en pilsner i hytten åt vi middag på Captains grill på däck 7. Vi käkade kött och potatisgrattäng och drack några öl. Sedan hamnade vi på Atlantis längst fram i fören. Något jazzband lirade och vi tog ett par öl innan vi fortsatte framför TVn på hytten. Man kan diskutera det roliga i det i och för sig =) Kvällen slutade vid 11-tiden och vi somnade efter att ha bokat frukost på sängen nästa morgon. Den levererades vid åtta-tiden. 09.30 la båten till i Stockholm igen där välkomstkommitén bestående av farmor och längtande barn stod och väntade =) Vi tog vägen via kontoret i Solna för att hämta våra hundar hos
Joche och sedan for vi hemmåt.

[tags]Kryssning, Silja, Silja Serenade, Hälsingfors[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.