Vårsol

Idag tog jag första fikapausen ute i solen utanför jobbet. Stod där och exponerade mig mot väggen och det var T-shirt-väder. Jag tänkte mig som en frusen stubbe eller ett isblock som sagta smälter och tinar ner, lite i taget. Det var verkligen underbart. Det har varit en tung vinter på flera sätt och den är inte min årstid i normala fall heller. Men nu ska det bli skönt att åter få insupa lite energi. Vi ska köpa ny båt i dagarna och det känns verkligen inspirerande. Objektet vi tittar på just nu ligger fastfrusen i isen fortfarande, men det droppar och knäpper runt omkring när solen gassar och det luktar sådär svagt av instängd båt och svagt, svagt av diesel. Än har givetvis inte havet börjat dofta, men man vet att det kommer. Det är så skönt, för man känner verkligen när det slår om, från ena dagen till den andra, hur lukten liksom förändras som i ett trollslag fråna tt lukta smutsgrå vinter till att istället lukta soluppvärmd asfalt, smälta snödrivor och svagt av växtligheten som nog funderar på att ta fart igen. Det här är verkligen min årstid och jag mår bra. Än är det nog ett tag kvar tills det är plusgrader dygnet runt någon längre tid, men det går åt rätt håll. På en gård vid Horsfjärden hade man redan sett knoppar av snödroppar för länge sedan. Herre gud, det är snart vår!

Solna, Stockholm County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.