Hemtransport av Galadriel del II

Galadriel kördes hem idag från Waxholm till hemmahamnen i trakten av Nynäshamn. Vi var tre som samlades i Waxholm. Vi kom iväg aningen sent och lämnade bryggan ca 08.30 och tuffade sakta söderut. Det var en fin vårdag men med lite sämre väder mot slutet. D96:an gick som en klocka hela vägen och de enda problemen vi hade var en läckande propelleraxel och ett backslag som gick aningens varmt på grund av dålig kylning. Axeln hade jag förmodligen fettat för dåligt med en på tok för liten fettspruta till den enorma axeln. Båten har legat still i drygt 1½ år så där behövdes nog mer för att hålla tätt. Den första matpausen genomfördes efter Baggenstäket som vi tog oss igenom utan något större möte. Den andra pausen tog vi i en vik på norra Muskö efter den enormt långa och tråkiga transportsträckan ner förbi Smådalarö, Dalarö och Gålö. Sita biten över mysingen ner mot Nynäs. Mysingen gick krabb som vanligt men vi hade motsjö och det var ingen match med en så stor båt. Hon är så tung och slänger den
mesta sjön över sig så vi fick nyttja vindrutetorkarna flitigt =) Tilläggningen hemma var nog det mest nervösa momentet. Det hade vi aldrig gjort förut med en så stor och tung båt trots att hon har mer än tillräckligt med maskin. Dessutom hade vi smygpublik från varvspersonalen som dock inte blandade sig i. Trots det gick tilläggningen kanon, som om vi aldrig gjort annat. Trots lite vind. Vi gjorde som vi lärt oss, näbben mot bryggan, ett spring, fullt babordsroder och svag drift frammåt. Aktern gled in och hon la sig perfekt på sin nya långskeppsplats. Som om man aldrig gjort annat. Inte utan viss stolthet somnade man den kvällen.

[tags]Waxholm, Dalarö, Muskö, Nynäshamn, Båtar, Båtköp[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.