Besiktning av Galadriel

Idag har jag träffat en besiktningsman som hjälpt mig göra en så kallad säkerhetsbesiktning av Galadriel.

Egentligen skulle jag ha utfört en sådan besiktning redan innan vi köpte henne. Men dels fanns ingen besiktningsman i närheten just då och dels var jag själv med när båten köptes förra gången så jag kände mig rätt trygg. Men nu genomförde jag en sådan säkerhetsbesiktning mest för att försäkringsbolaget vill det. Dessutom är det väldigt bra för mig själv att se vad som behöver åtgärdas.

Det lite roliga var att besiktningsmannen är pappa till en av ekonomitjejerna på jobbet så det blev en trevlig igenkännande stämning på en gång.

Själva besiktningen gick utmärkt och jag fick med mig ett protokoll med en del punkter att kika på och fixa. Men på det hela taget var det bara småsaker. Det viktigaste var väl brandskyddet — att brandsläckarna stod hemma just denna dag var mest otur. Men att det borde finnas en släckare i alla tre delarna av båten med tanke på bristen på utrymningsväg ur akterruffen. Sedan var det småsaker som att påfyllningen till dieseltanken måste jordas för att undvika gnistbildning av statisk elektricitet och att en skrovgenomföring som sitter mindre än 50cm från vattenlinjen måste ha en avstängningskran. Och sedan det gamla vanliga, att ordna dragningen av elkablar som måste buntas ihop för att inte riskera att drassla in sig i styrning och skapa brand.

Så nu har jag lite att jobba efter.

[tags]Båt, Båtar, Motorbåt, Motorbåtar, Båtförsäkring, Båtförsäkringar, Försäkring, Försäkringar, Försäkringsbolag, Atlantica, Folksam, Stockholm Radio, Sjöassistans, Besiktning, Besiktningsman, båtbesiktning, båtbesiktningsman[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.