Arne Anka-film tar omvägar in i datorn

Nu är det natt och jag och min lillebror nattsuddar. Förutom att åka till MC Donalds i Sjöndal mitt i värsta snöstormen så har vi pysslat med att försöka få in en film från VHS till datorn. Brorsan har en inspelning av Arne AnkaW på VHS som jag väldigt gärna vill ha i datorn. Men det var visst inte så lätt. Men jag äger inte något kort för att ta in analog video från en VHS-bandspelare in i datorn. Så istället kopplade jag in VHS-bandspelaren in i min DV-kamera som har analoga ingångar. När filmen väl fanns på DV-band, försökte vi överföra den till datorn via videoredigeringsprogrammet Studio DV för att sedan spara den som video-CD eller DVD.

Men då visade det sig att datorn var för seg för att orka hantera så lång film. Det blev hack i filmen så jag får ropa på min kompis Egge som jag vet löser det lätt som en plätt!

Men coolt ska det bli är filmen väl finns digitalt för kopian bror har, är väldigt sliten och kommer nog inte fungera så länge till. Tyvärr är det bara den korta versionen av inspelningen från Stockholmsteatern. Det ska finnas en längre. Men detta får duga fint i brist på annat!

Men ska jag fortsätta med sånt här jobb måste jag nog skaffa mig ett AV-kort till datorn. Men då kanske måste skaffa mig en hetare dator också…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.