Regn och storm

Vi packade skutan full med våra egna tre barn, hunden, Sandra, Sara och Jörgen, packning och mat och satte kurs på Rånö där vi bokat bord på Rånö Källan.

Maten var som vanligt kanon även om vädret var lite svalt och blåsigt. Men det gick att sitta ute. Barnen åt snabbt upp sin mat och fann snart lekkamrater. Sedan for dom runt som yrväder och hade enormt kul. Tur att vi satt ute och att miljön lämpar sig och personalen är tollerant =)

Dagen därpå slöade vi. Barnen fiskade och min son drog sin första abborre som tyvärr var för liten så den fick hoppa tillbaka i havet igen. Men min son var glad och jag minns mycket väl känslan. Han hade själv handlat mask i burk i lanthandeln på Rånö. Vi badade en del, solade och hade det helt ok.

På kvällen grillade vi efter en lång prommenad. Vi grillade lax, kött och korv på betongbryggan. På natten kom vindbyarna och vågskvalpet rakt in från söder och in i sidan på oss. Tanken hade varit att åka vidare uppåt men vi avstod efter att ha konsulterat vädret.

Under natten kom det in två båtar som haft besvär och sökt ny hamn och en hade tappat sin gummibåt. Det blåste tydligen rejält ute på Mysingen. På natten regnade det ordentligt och åskade frammåt morgonkvisten. En otät fönsterlist medförde att två av vännerna fick ett något fuktigt uppvaknande och kanske inte helt optimalt humör. Jag som vaknat med vatten i sovsäcken, dyblöt packning och allt dränkt vid andra tillfällen skämtade om saken vilket inte föll i helt god jord :)

Vi åt vår frukost och dagen bjöd på fint väder igen. Vi badade innan vi packade för hemfärd. De som varit griniga av sitt uppvaknande blev inte mer imponnerad vid hemfärd när jag tryckte på startknappen och bara hörde ett klick. Min första tanke var att batterierna var slut. Min 12-voltsbank var nere under 12 volt tack vare att vi kört frysen konstant i 2 dygn och det var dåligt med ström där redan innan. Men startmotorn går på 24 volt och det systemet hade jag varit noga med att stänga av. Så det var bara att krypa ner i motorrummet men det visade sig bara vara en kabelsko som inte satt ordentligt på minuspolen. Jag drog åt den och knotan startade lydigt.

Hemfärden gick fint över en upprörd Mysing.

Stockholm County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.