Grabbtur och spräckta revben

Jag och Mange bestämde oss för en båttur ut till nån fin klippa. Jag tog mig upp till Åkersberga där han bor och vi handlade pilsner och grillad kyckling och potatissallad. Vi tuffade iväg i hans Ryds och letade på en bra ö där vi lade till och klev iland. Vi samlade bränsle och gjorde upp en eld trots eldningsförbud och satte oss på en stock och åt, drack och hade det riktigt trevligt. Timmarna gick och vi bestämde oss för att stanna över natten trots att vi saknade något att ligga på. Men det hade runnit ner väl många öl och mörkret hade fallit och vi blev sådär akut trötta. Vi gav oss ut i skogen för att leta rejält med brännbart inför natten. Ön innehöll gott om döda träd och vi fick ihop en god hög. Jag tog mig ann ett dött träd som jag tyckte kunde bidra till vår brasa. En präktig gren hittade jag som vi skulle kunna använda lite längre än det småskräp vi hittade. Jag hängde mig i grenen för att gunga av den. Den var helt död men grov och satt ganska högt upp. Mitt i mitt gungande brast grenen och jag landade på mage med grenen i famnen och asgarvade. Väl åter vid brasan kände jag svag värk i bröstet men tänkte inte så mycket mer på det då. Vi pratade lite, drack någon pilsner till och somnade sedan nära elden med kläder som huvudkudde. Det var inte bekvämt och klart svalt frammåt småtimmarna när elden började falna. När morgonen grydde bröt vi upp tidigt för att komma hem i värmen. Då hade jag svårt att resa mig tack vare smärtorna i bröstet. Vi styrde hem och sov varmt och skönt ett par timmar. Magnus soffa var som en lyxbädd efter den natten =) Efter frukost åkte jag hemmåt och stackars Mange skulle jobba =) Några dagar senare uppsökte jag läkare eftersom jag knappt tog mig ur sängen =) Man konstaterade ett spräckt revben. Det var inte skönt, men ibland kostar det att ligga på topp. Och som man säger, det som inte dödar det härdar =)

En kommentar till “Grabbtur och spräckta revben”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.