Oljebyte

Midvinternattens köld är hård.. Fan att man alltid ska vara ute i sista stund! Men det har varit milt över jul och ingen is. Jag, brorsan och farsan tar oss ut till båten för att byta olja och köra igenom en extra skvätt glycol. Brorsan har en sån där injektorsug som passar bra för min maskin som rymmer över 20 liter olja i tråget. Den funkade fint även om vi kunde kört motorn varmare så hade oljan blivit lite mindre trög. Men det tar en stund att få upp en gammal D96:a i arbetstemperatur bara genom tomgångskörning. Mina norska kusiner Cecilia och jon kom förbi på väg till Arlanda, det var trevligt! Det kändes väldigt bra att ha bytt olja, det var inte igår. Den var kolsvart som sig bör =) Ska nog kosta på mig ett byte till innan hösten.

[tags]Oljebyte, Motor[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.