Ny AIS-mottagare

Idag hämtade jag min nya AIS-mottagare hos True Heading. Jag langade iväg min gamla Nasa Marine-mottagare som jag köpte av Marinkedjan i mars. Man kan väl inte säga att dom ljög, men av okunskap eller motvilja undanhöll vässentliga delar av sanningen.. Den var säkert 2-kanalig som man själv påstod men — visade det sig försent — inte full duplex-mottagning på båda kanalerna samtdigit och då försvinner en stor del av vitsen med AIS. Så jag bytte till den från True Heading istället där man arbetat med AIS väldigt länge och kan klart mer. Men jag har inte hunnit testa den. Igår kväll bar det av ut till marinan för att sälja vår ”gamla” trokänare till gummibåt. Vår Akilles LT2 har nu flyttat till Uppsala och här har den flyttat in under Gamla båtar. Det är lite trist. Den är både praktisk och väldigt bra. Men nu när vi har Micron har vi ingen användning av den längre.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.