Premiär på Rånö Källan

Idag åkte vi med våra vänner Ulrika och Mattias till Rånökällan. Vi var barnfria och det var väldigt lugnt och skönt. Vi tuffade iväg vid 14-tiden och gjorde oss ingen brådska och fikade på vägen. Kan verkligen rekommendera det stället. Förra året byggde de ut sin hamn med en betongbrygga så nu är det gott om plats. Menyn var den samma som tidigare år, så det blev favorit i repris, fläskfillé med deras underbara potatisgrattäng, glass till efterrätt och kaffe och cognac. Riktigt trevligt. Vi gled hemmåt vid halv nio-tiden efter en långprommenad på Rånö så hunden fick bada och springa av sig. Hemfärden var lugn och stillsam och inte alls någon kuling som utlovades. Tvärt om var Mysingen mellan Nåttarö och Nynäshamn i stort sett helt stilla med en knappt märkbar fläkt. Jag har alltid tyckt att havet om kvällarna är något speciellt, speciellt när det är så stilla när solen går ner. Det är samma sak med nattnavigering de gånger man gjort det. Helt suveränt.

[tags]Rånö, Rånö Källan[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.