El och kaffe

Även idag en solig och fin dag. Jag och Matte åkte ut till våra flyttyg. Det var fullt ös på marinan av fejande och fixande båtägare. Jag testade min nya AIS-mottagare i båten. Fungerade ju fint hemma med antenn på balkongen. I båten dök hela flottan i Nynäshamn med omnejd upp. Men den bärbara datorn jag har är under all kritik. Jag lovade Joche här om dagen, att den dag jag får en ny ska jag sänka den här i havet utanför Yxlö, där det är äckligt djupt… Vi började riva elen i mattes båt. Klippte ner alla gamla sunkiga, skarvade kablar så att man kan dra om nytt och klamra upp dem fint istället för att låta dem ligga i kölsvinet. Fint med en kortslutning där. Sedan tog vi hans båt med Micron på släp ut till kaffeholmen och fikade. Gustav (min hund) fick också följa med istället för att ligga kvar på akterdäck alldeles ensam på vår båt. Kaffeholmen var besatt av fler denna dag liksom uddarna på Herrö. Lite mindre måln så hade vi badat. Men när solen försvann kändes det att vinden var nordlig.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.