Ny GPS med sjökort

garmin-gpsmap-60cSå har då min gamla Garmin GPS48 gått vidare till ny, förhoppningsvis nöjd ägare =)

Vi behövde en ny GPS, framför allt med mer minne för att spara våra resor för framtida nedladdning till datorn. Tanken var först en vanlig Garmin GPS 60C med färgdisplay, 10.000 spårpunkter och 1000 minnesplatser för positioner. Men trots att det kändes aningen för dyrt blev det en Garmin GPSMAP 60C, alltså samma GPS men med möjlighet att ladda in Garmins sjökort BlueCharts.

Nu hoppas jag det är så bra som alla säger och att det fungerar att navigera efter trots den ganska pyttiga displayen. Men det är som vanligt med digital navigering, ett komplement till papperskorten.

Ikväll provkörde vi det hela efter att ha installerat sjökort och det fungerade fint. Lite dyrt kanske, man har ju inte råd att köpa fler delar i brådrasket. Garmin är ju inte kända för att ha speciellt bra priser. Men vektoriserade kort är ju bättre än inskannade kort eftersom de innehåller mer information.

När klockan blev för mycket för att åka båt ut och in i viken, fixade jag mitt elsystem som gick sönder igår. När vi skulle åka hem lossnade ett par kablar ur tändningslåset och jag fick ”tjuvkoppla” för att få igång maskin igår och köra utan instrumentering på väg hem =) ”Någon” hade upenbarligen slarvat. Denne ”någon” fick göra om idag och nu sitter det fast ordentligt. Eftersom en ursäkt är standard, kan jag väl säga att en ny skal- och klämmtång vore på sin plats =)

[tags]Båtar, Sjökort, GPS, Garmin[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.