Blågröna alger

Havet var alldeles fullt av blågröna alger, som ärtsoppa eller gräddsås..

[Bild på algblomning]

Vi åkte med Ulrika och Mattias ut mot båtarna. Vi kom inte iväg förrän ett eftersom jag jobbar halvtid nu några veckor för att täcka upp under semestrarna. Väl där ute valde vi att åka med vår båt den här gången eftersom det är lite bättre med plats och lättare att finna skugga för bebisen bland annat. Hela viken var täckt av blågröna alger och det såg riktigt slemmigt ut. På grund av att vi kom iväg så sent blev det ingen lång tur. Vi rundade egentligen bara himmelsö så att vi såg vår marina fast från andra hållet. Kändes lite töntigt men alla var hungriga och badsugna och här fanns inte en blågrön alg så långt ögat nådde. Vattnet var så varmt så det knappt svalkade och jag, Emilia och Mattias badade. Jag passade på att skrapa min ekolodsgivare ren från sådana som bosatt sig där =) Den var täckt av snäckor och jag som haft problem med tempinformationen i ekolodet tyckte att det kanske borde spela roll. Men när den var renskrapade visade ekolodet fortfarande 29 grader i vattnet. Nog för att det var varmt, men inte riktigt så varmt kanske. Vid sjutiden tuffade vi så sakterliga hemmåt. Oerhört vackert väder med en skön frisk ostlig vind men havet var i det närmaste stilla. Det var första gången vi inte fick 10 stilpoäng av 10 möjliga vid tilläggningen eftersom vinden kom från ett ovant håll =) Vi hamnade lite för långt bak bara och fick dra fram båten, men vår granne bakom var inte hemma så det kunde ju kvitta. En gångs ”misslyckad” tilläggning är OK tycker jag =) Man kan också skulla på att en segelbåt lagt sig på tvärsan precis framför vår plats och att man ogärna vill ha närkontakt med deras utstickande utombordare. Men det är så med fiskare och oss sjöfolk, det går att hitta ursäkter för allt =) Sedan tände vi grillen och grillade lite korv och vid nio-tiden åkte vi hem. Emilia var trött och sov på vägen hem och slocknade som en klubbad när hon väl hamnade i sängen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.