Nytt jobb!

Så då var det dags, efter sju års anställning på UUNET/MCI Worldcom/MCI/Verizon Business är det så dags för att prova sina vinger lite försiktigt. I höstas fick jag en förfrågan av ett företag som pysslar med datorhjälpmedel för funktionshindrade att börja hos dem. Efter en ganska lång period av tuffa tider på jobbet med neddragningar, sammanslagningar och uppköp kändes det spännande att få prova på något nytt! Idag går jag på ett års tjänstledighet från mitt gamla jobb i Solna och börjar på mitt nya. Det kommer bli kontor hemma den första perioden vilket känns bra. Jag lär nog sakna kollegor och kaffehörna och skitprat. I gengäld kan min familj få igen några av de hundra- eller kanske tusentals timmar jag spenderat på pendeltåg och bussar för att ta mig till och från mina arbetsplatser. Först Haninge -> Nacka, Haninge -> Arlanda stad, Haninge -> Kista och senaste tiden Haninge -> Solna. Den bästa perioden var väl när min förra arbetsgivare under en kortare period flyttade kontor
från Arlanda stad till Gamla stan, men det var ett kortvarigt nöje som varade mindre än 4–5 månader. Men under den tiden hade jag 35 minuters resväg till jobbet istället för 2½ timmar enkel resa till Arlanda. Men nu är det alltså hemmet som utgångspunkt. Många kundbesök lär det bli men alltid utgå från hemmet. Jag kan helt plötsligt vara delaktig i barnlämning i skolan innan jag tar tag i dagens arbete och styra min tid på ett helt annat sätt något jag nog värdesätter mer nu för tiden. De första tre åren i vårt förhållande jobbade jag dag och natt inom Stockholms Läns Landstings sydöstra sjukvårdsområde med nätverk och support. Men numera prioriterar man helt klart annorlunda. Nu sitter jag mest och längtar efter vår. Går ibland ut i garaget och pillar på jollen till vår stora båt som står uppallad där inne och bara väntar. Jag fryser så kopiöst såhär års och det har inget med kläder att göra, det sitter i huvudet =) Men nu går det åtminstone åt rätt håll och om någon månad
bör vi kunna känna det i kroppen. Det, ser jag fram emot..

[tags]ICAP, UUNET, MCI, Worldcom[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.