Skolbyte

Nu har vi börjat fundera på ny skola åt barnen efter snart ett halvår i huset.

Vi flyttade ju inte så långt men vägen till deras gamla skola blev minst dubbelt så lång. Förvisso har barnen vandrat fram och tillbaka utan att klaga, i alla fall inte mer än tidigare =) Och när vi flyttade lovade vi barnen att få gå kvar i sina gamla klasser. Det var stort nog att flytta. Men nu har vi alltså bestämt att titta på Kvarnbäckskolan, den ligger ett par tre-hundra meter från där vi bor, alltså mindre än 5 minuters gångväg. Det främsta skälet är att barnen ändå inte kan gå hela skoltiden på sin nuvarande skola utan ändå måste byta efter årskurs 5. Den nya skolan kommer inom kort ha ända upp till årskurs nio. Så vi tog denna dag av sportlovet till att få en guidad tur på skolan när det inte fanns några barn där och det vi fick se kändes väldigt positivt. Skolan hade väldigt mycket datorer både i klassrum och studiehörnor ute i korridorerna och kändes väldigt IT-inriktad. Varje klassrum hade TV-aparat och det fanns en studio där man kunde filma och sända ut det i alla klassrum. Vidare hade man en välutrustad musikhall med instrument och scen och åskådarplatser. Miljön kändes väldigt ren och ordnad och man verkade vara väldigt frammåt. Vi kommer nu att diskutera igenom det mer noga.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.