Väggbygge del III

Så har äntligen byggnationen av vår övervåning på börjats.

Tanekn var att börja bygga rum på vår 42 kvadrat stora övervåning redan för ett halvår sedan. Hittills har våra två stora delat på den ytan och det har väl fungerat men inte vart optimalt. Men man vill ju ”bo in sig” som det ju heter innan man sätter igång. Vi visste väl redan från början hur rumsindelningen skulle se ut, det fanns egentligen bara ett sätt att göra det på men det var nog lite tur att vi väntade. För någon vecka sedan var vi hos en av våra grannar och tjuvkikade hur dom hade gjort och genast fick vi nya idéer. Förvisso gällde det bara att ett dörrhål flyttades en knapp meter men det kändes ändå som en omåttlig lycka att vi inte byggde som vi först tänkt för då hade vi nog ångrat oss =) Sedan fick vi vänta lite extra eftersom vi ville ha hjälp av min pappa. Väggarna skulle byggas i snedtak bland annat och sånt är inte lätt och med tanke på att det var närmare 12 meter vägg som skulle byggas, kändes det som att jag inte hade tid att göra fel och få göra om. I torsdags handlade vi virke på Bauhaus, 20 spånskivor 9och 30 reglar, dörrkarmar och dörrar. Tyvärr var det bara jag och MP som bar så det var lite drygt och vi kunde inte köpa gips heller när vi var så få som släpade. Men vi fick in allt till slut. I lördags satte vi igång och det gick med en rasande fart med en van arbetsledare och det var tur det, annars hade vi stått där och fortfarande kliat oss i huvet och undrat vart vi skulle börja. Men efter 2 dagar och totalt 12 timmars jobb står nu stommen till väggarna helt klar och ena sidan är klädd med plyfa. Hade min bror haft tid att vara med hade vi såklart hunnit längre men det här var imponnerande. Nu får man en klar känsla av hur det kommer bli och som det är redan nu isolerar det ljudet kanonbra. Nu återstår att kalla på elektriker innan vi kan lägga isolering och klä andra sidan och sedan handla gips och börja med ytarbetet. Sedan ska vi också lägga golv och nytt tak istället för det vävspända vi skurit ner så det återstår ju en hel del arbete såklart. Men nu har ju uppenbarligen vädergudarna nyktrat till igen och det har blivit vinter och då har jag inget större behov av att vara ute i onödan.

[tags]renovering[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.