Läckan lagad

Den läckande fartgivaren är nu åtgärdad. Målsättningen var att ta bort den, täta om den igen och sedan plasta igen hålet i höst. Givaren används ju inte längre. Men personalen på marinan plastade på en gång eftersom dom också tyckte det var meningslöst att lägga ner tid och pengar på något som ändå skulle göras om om några månader. Jag som aldrig plastat skrov skulle ju behöva lång tid på mig för att lösa det och jag ville ju ha i båten fort igen. Men dom har ju lite annan rutin på sådant här. Så nu är båten i sjön igen och förhoppningsvis helt tät så att vi äntligen kan börja den invändiga storstädningen. Jag ska skura skrovet och kölsvinet, göra rent runt motor och sedan vaxa upp alla ytor invändigt. Sedan ska jag skära till nya mattor av typen balkong/pluppmatta om jag kan hitta något annat än grön =) Mattorna som legat i är nog orginal från -82 och utsöndrar ett enormt finkornigt damm som liksom kletar fast överallt och så fort man rör eller lyfter en matta, sitter dammet
överallt. Så nu ska dom ut. Där efter ska sötvattenpumpen på toan skruvas fast igen och cirkulationspumpen till kylvattnet i motorn ska bytas ut. Vidare ska jag montera akustsik tempvarnare så att man inte behöver hålla stenkoll på instrumenten hela tiden. I höst blir det fler genomföringar som ska bytas ut, gamla skruvkranar som ärgat sönder och droppläcker när man tömmer toatanken tex, inte så roligt. Men det blir som sagt ett senare problem. Man får väl använda toan minimalt tills dess. Jag längtar något enormt efter premiären på Rånö Källan. Jag skulle kunna leva där i ögonblicket, en julikväll med en god maträtt, en sval pilsner, barnen som leker ute på gräsplanen och den underbara personalen som till och med står ut med våra förvisso ganska trevliga ungar trots att de ibland är ända ute i köket och hjälper till med avdukningen. Det är så långt från all stress, sura miner och perfektionism. Och sedan gå ner till båten när krogen stängt, spela lite sällskapsspel medans
barnen tittar på film, nattbada och sedan sova. Och snart, är vi äntligen där igen!

[tags]Båtliv, Rånö, Rånö Källan[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.