Fortfarande ingen båt i sjön

Nu är båten inne på sin sjette vecka på land.

Först tar man upp båten, lovar att skadan ska lagas ”ganska omgående”. Tre veckor senare när vi sjösätter MPs båt, har fortfarande ingen ens tittat på skadan i kölen på min båt. Personal på varvet följer med och tittar, lovar att börja. En vecka senare blottas skadan. Nu är vi inne på sjette veckan och jag har fått löfte om sjösättning till helgen efter midsommar, det är tre dagar dit och i söndags när jag var ute och tittade var båten i samma skick som för en vecka sedan, plastad en gång. Återstår minst en plastning, behandling med epoxy ett par vändor och sedan bottenmålning. Skulle bli mycket förvånad om vi kan åka ut som planerat i helgen. Nu är det ju inte deras fel att båten läcker men man blir så trött när folk inte håller vad de lovar, att man måste åka dit och jaga för att det ska hända något. Det värsta är ju sedan att det kommer en faktura på skyhöga belopp. Och vi som har varit kund på samma marina i sex år borde kunna få viss service. När man pallade upp båten visste man att skrovet läckte, ändå tittade man inte längs bottenstocken vid lyftet var det droppade, trots att det när vi tittade dagen efter såg det tydligt. Så man råkade palla båten rakt på skadan. Annars hade vi plockat in annan kompetens för länge sedan så kanske inte halva sommaren gått till spillo. Och som sagt, båten är inte i sjön än…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.