Jag har fått ett stipendie!

Här om dagen kom ett brev från en fond där det stod att jag tilldelats ett stipendie för särskilda insatser för synskadade. Jag har med SmartList bidragit till synskadades möjligheter att kommunicera och så vidare.

Och visst blev jag glad! Jag startade Smartlist.Nu 1998. Då gick den första epost-listan ”Synskadade I Sverige” igång. Anledningen var att det dåvarande uppringda konferensnätverket FidoNet var på nedgång. I FidoNet drevs ett forum med samma namn som det var bra fart i och jag ville flytta det till det nya, coola internet =)

1999 registrerades smartlist.nu för att önskemålet om epostlistor hade växt och jag ville ha en samlad portal för alla listor. Det dög inte längre att köra det som en hobbypryl på mitt då varande jobb CanIT.

Sedan dess har antalet listor vuxit och är nu uppe i ett 80-tal listor för olika ämnen och med en bra bit över tusen medlemmar. I Somras startade jag och min kamrat en podcast som vi döpte till SmartTech Podcast. Ett ljudnyhetsbrev där vi skulle berätta om olika typer av tekniska nyheter och hjälpmedel. Och där av detta stipendie.

Och jag blev såkalrt glad. Det är nog min första ”vinst” och en rejäl hacka dessutom. Även om det är mycket epngar så motsvarar det på intet sätt det arbete framför allt jag lagt ner på projektet och allt har varit ideellt arbete.

På frågan om vad jag ska göra med pengarna? Jag har inte bestämt det än. En variant är att gå på krogen och belöna mig själv med en stor biff och en icke oansenlig mängd öl för att nån äntligen tycks märka det jag gör =) En annan variant är att faktiskt använda pengarna till att fortsätta utveckla Smartlist. En sån här tjänst kräver hårdvara i form av datorer och diskar, för att inte tala om bredband. Kanske kan båda dessa mänskliga och de mer tekniska behoven tillfredställas vilket vore det bästa =)!

Ett stort tack till fonden och de som nominerade mig! Det är en stor inspiration att någon tydligen märker och uppskattar det man gör, alldeles bortsett från pengarna.

[tags]FidoNet, Internet, Stipendie, Ideellt, Ideellt Arbete, Synskadade[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.