Mobilt bredband

Jag har skaffat mobilt bredband, perfekt när man är ute på resa eller i skärgården. Fast jag valde inte det klassiska USB-modemet utan en trådlös router, en Ericsson W21 som ansluter till mobilt bredband. Lite klumpigare att ha med sig men perfekt om man är flera som ska dela på en mässa eller liknande, man slipper drivrutiner och man kan placera routern på ett ställe där man har bra mottagning vilket inte man alltid har just där man behöver ha sin dator. Riktigt trevlig uppfinning. Den har dessutom två USB-portar för att ansluta lagringsmedia så som hårddisk som kan delas ut som en disk i ett Windows-nätverk.

Nu ska jag bara uppgradera programvaran i den. Linux-kärna i grunden så det borgar ju för hög stabilitet.

[tags]Mobilt bredband, Mobiltelefon, Mobiltelefoni, GSM, 3G, UMTS, HSDPA, Ericsson, Ericsson W21, WLAN, Router, Trådlöst, Trådlöst nätverk[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.