Nya VHF-apparater

Idag har jag varit och handlat nya VHF:er till båten. Dels köpte jag en Nexus NX2500 med tillhörande Navtexmottagare NX2600. Jag har letat efter en liten smidig VHF som inte bygger så mycket på djupet och fick tips om Silva S15. Men den hade utgått och ersatts av Just NX2500.

Det var en snygg smidig och kompakt VHF med numerisk knappsats på micken. trevigt med den var också att man kunde göra riktade DSC-anrop till andra landstationer eller fartyg som man har MMSI-numret på. Navtex-antennen ansluts i maskinens baksida och ser ut som en större modell av GPS-svamp. Men ingen extra mottagare för den. Den sitter inbyggd i ”svampen” och får ström från VHFen och sänder data, förmodligen med NMEA till VHFen. Den kommer om någon vecka eller så.

Sedan köpte jag Icoms M33, den första flytande handapparaten. Mycket lätt och trevlig och skyst hölje. Den fick jag med mig hem idag. Får se när Nexusen kommer in i lager.

[tags]Båtar, VHF, Icom, Nexus[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.