Ny värmeväxlare

Det är ju inte jordens roligaste investering men det kändes ändå bra att äntligen få det gjort.

Värmeväxlaren i huset har suttit i sen start så den firade väl dryga 25 år i år. Vi började dessutom få problem med att flödet inte gick att kontrollera, säkert någon ventil eller packning som tagit slut. Men eftersom vi betalar både för vattenflöde och värmeförbrukning i fjärrvärmen så kändes det inte kul. Men det är klart att det är skojigare att lägga 20000kr på något som syns eller märks mer påtagligt. Det enda man tänker på nu efter dagens installation är att det inte surrar i garaget längre av den gamla kontrollboxen som gav ifrån sig ett sånt där irriterande 50hz-surr. Den här är helt tyst och man hör istället suset av vatten och pumpen. Det är ungefär det man märker. Kanske kommer vi också märka på lite på notan framöver, vem vet. men man kan ju i alla fall hoppas.

[tags]Villa, radhus, Värme, Fjärrvärme[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.