Taxi Kurir märker sina bilar för synskadade

taxikurir_logotypeJag upptäckte idag att Taxi Kurir har börjat sätta punktmarkeringa r i sina bilar. Tydligen nytt från i somras. Precis under dörrhandtaget satt idag en liten skylt som innehöll texten ”Taxikurir 3421”. Och det slog mig idag hur begränsande det faktiskt har varit att inte veta numret på bilen man just åkt. Att ta kvitto är en variant efter en obehaglig åktur men har kommunikationen skurit sig så vill man kanske mest ut och inte tjafsa om kvitto. Framför allt har ju många kvinliga färdtjänsttagare berättar sanslösa historier om sexuella anspelningar och skamliga förslag och det är tydligen inte helt ovanligt. Jag som man har klarat mig bra från just sådant. Men desto oftare hamnat i ofrivilliga
religiösa diskussioner.

Senast det hände pratade han om gud hela vägen. Vet inte exakt vilken gud för jag satt bak och försökte stänga av mig genom hörlurar men han pratade på. Jag svarade att jag var nöjd med min tro som mest består i ingen tro. Men när vi nått vårt mål tar han orimligt lång tid på sig att dra kort och avsluta körningen och frågar upprepade gånger om vi ska be tillsammans. Jag frågade lite sarkastiskt, för vad och till vilken gud mest som en markering. Bland annat då kom jag hellre ur fort än att be om kvitto och då hade väldigt stor lust att ringa det bolag han tillhörde. Då hade en skylt varit kanon. Och just Kurir står för rätt stor andel av de historier man hör så det är väl väldigt insiktsfullt av dem att göra så :-)

[tags]Färdtjänst, Tillgänglighet, Synskadade, Punktskrift, Blindskrift, Taxi Kurir[/tags]

En kommentar till “Taxi Kurir märker sina bilar för synskadade”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.