Inget varmvatten

Hela vår vår trygghet och stabilitet beror på att vi ska ha el i väggen, varmvatten i kranen, telefon i jacket, signal i TV-uttaget och tryck i internetlådan. När det inte är så vaknar frustrationen.

När jag vaknade imorse var hela den hittills gångna veckan uppbyggd på att jag skulle duscha idag. Det händer kanske två gånger om året att vi inte har något varmvatten i kranarna och idag var en sådan dag tydligen.

Felet brukar vara en säkring eller liknande i något av föreningens pumphus. Idag kom varmvattnet stötvis och tillräckligt för att åtminstone tvätta håret. Men det hade inte gått att stiga in under duschen utan att ömsom bränna sig, ömsom frysa ihjäl.

Den här gången orkade jag inte ens felanmäla eländet. Vår samfällighetsförening verkar ha en konstig politik när det gäller det här med våra gemensamma intressen. Man uppgraderar ett stenålders kabel-TV-nät till bara forntidstandard och man låter oss husägare själva stå för uppgraderingen av våra värmeväxlare, något som definitivt borde vara ett perfekt ändamål med vår gemensamma förening. Dels för att få ett bra totalpris, dels för att de värmeförluster vi har i vårt fjärrvärmenät skulle minimeras om ALLA bytte ut värmeväxlarna från tidigt 80-tal och inte bara vi som anser det är viktigt och kanske har råd. Så man kan lite granna undra vad vi ska med en förening till. Skulle lika gärna kunna ha direktkontakt med fjärrvärmeleverantören.

[tags]Villa, radhus, Värme, Fjärrvärme, Vatten, Varmvatten, Samfällighet[/tags]

2 reaktioner till “Inget varmvatten”

  1. Jo, lite så är det nog här också. Här är det nog inte bara styrelsen utan större delen av de boende som nog fortfarande kör med modem om de alls använder internet :) Sedan att man har en stabilitet i uppkopplingen som gör att modem framstår som stabilt är ju också tragiskt. Sedan tog det föreningen LÅNG tid att begära in offerter och analysera resultatet. Jag tror frågan stod som pågående i flera år i styrelseprotokollet.

    Men visst, det är ju vi som ”väljer” våra styrelser och eftersom åtminstone inte jag orkar engagera mig och andra resonnerar likadant så går det som det går. Det är väl det som är demokrati :)

  2. Det där med samfällighet låter ju kul. Det var ungefär som bostadsrättsföreningen som min bror bodde hos för några år sedan. Där var det några i styrelsen som absolut inte var intresserade av Internet vilket ledde till att dom bestämde att föreningen inte var intresserad av att investera i bredbandsuppkoppling. Resultat: Ingen av de boende i den bostadsrättsföreningen fick bredband. Länge leve forntiden! :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.