Decemberturné del II

Så var då resan igång och snart är man hemma igen… I onsdags gick tåget mot Falun där vi bodde på Scandic Lugnet, ett trevligt hotell med hundvänlig personal. Maten var väl sådär, ganska lite, lätt vidbränd kycklingfillé med väldigt salt Risotto. Det enda man inte snålat med var oliver :)

Igår avslutade vi en lång surdeg hos en kund som fallit mellan stolar men nu var det äntligen löst och jag hoppas att vi alla blev nöjda. Att det dragit ut på tiden var inte så mycket vi kunnat styra över och jag beundrar kundens tålamod. Jag skulle nog flippat för länge sen :D

På kvällen åkte vi vidare mot Örebro och ett nytt Scandic-hotell där maten förvisso var god, fläskfillé med någon baconröra i svamphattar och Rösti. Men även här lite lite, framför allt av Röstin. Men man var åtminstone inte på direkt dåligt humör efterråt. Men det här hotellet erbjuder bara sina hundgäster rökrum! Vilket jävla hotell på jordens yta erbjuder rökrum i dagens läge? Och bara för att man har hund betyder det inte per automatik att man gillar att sova i rökstinkande rum.

När jag vaknade imorse var halsen helt igensatt ochögonen rann och näsan hade bäckat igen. Sedan fortsatte eländet.. Väl nere i frukostmatsalen så spelade man ”Nu tändas tusen juleljus” på repeat, om och om igen. Tror jag hann höra den minst 10 gånger under mina två koppar kaffe, sen var jag tvungen att gå för att inte bli galen.

Idag har vi ett affärsmöte vid lunchtid och sedan går tåget hem igen 14.45 mot Stockholm igen. Och ikväll hoppas jag på egen soffa, framför egen TV med nya Arn-filmen som just släppts på DVD och sen, sova i egen säng!

Många tycker att det är lyx att resa i tjänsten och jag har gjort det i tidigare jobb också. Men just idag känns det föga lyxigt. Man avverkar mest rällsmil och samlar SJ Priopoäng och är mer slut när helgen kommer än vanligt. Och på söndag bär det av igen, mot Göteborg.

[tags]Tjänsteresa, Scandic, Scandic Hotels, Scandic-Hotels, Scandic Lugnet, Scandic Grand, Hotell, Stockholm, Falun, Dalarna, Örebro, Närke, Göteborg, SJ, SJ Prio, Tågkompaniet, TIB, Tåg, Ledarhund, Allergi, Allergier, Rökning, Rökförbud, Rökrum, Julsånger[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.