Planering för antennbygge del II

skiss_dipolbyggeOm nu inte kopplingen till min förbannade nätverksskrivare hemma hade krånglat så hade det här kanske gått lite bättre =) Men nu är det i alla fall dags. Brevet till grannarna är snart utskrivet och skissen är kopierad.

Så idag läggs den i deras brevlådor och hoppas på ett positivt svar från dem. Den bör inte störa någon men man vet aldrig. Om det inte går vet jag inte vad jg ska göra. Vertikalantennen fungerar verkligen inte alls. Just nu sitter den förvisso lite lågt, bara 2 meter över marken på ett altantak. Men jag hör inte ett ljud på varesig 20- eller 80-metersbanden annat än svaga röster mitt på dagen ibland. Men det är S9+ i signalstyrka på störningar.

Nu har klubben dessutom bokat in två kvällar i januari och februari för antennbygge. Då ska vi linda spolar och provbygga den förkortade halvvågsdipol jag har fått skiss på. Det kan bli riktigt roligt.

Håll tummarna för att jag har bra grannar. Jag känner dom knappt och har inte utväxlat mer än ett par hej under dehär tre åren. Så jag har ingen aning om hur det kan gå. Och det räcker ju med att en av de två säger nej så blir det inget. Vi får se…

[tags]Amatörradio, Kortvåg, Elecraft, Elecraft K2, SK0QO, Antenn, Antenner, Dipol, Halvvågsdipol, Trådantenn, Trådantenner, Grannar, Grannsämja, Radhus, Haninge[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.