Resa till Danmark

Klockan ringde 03.30 imorse, färden påbörjades hemifrån kl04.00 mot Stockholms central, tåget mot Malmö avgick 05:21 och här sitter jag nu, gruvligt trött, glad att jag kom med!

Om dryga 5 timmar ankommer tåget Malmö där förhoppningsvis cheferna är i tid och hämtar upp mig för vidare förd över bron och ca 30 mil till innan vi når vårt mål. Har till och med glömt vad orten heter. Vi ska i alla fall träffa en leverantör, så mycket vet jag ;)

Detta är faktiskt första gången jag åker X2000 första klass. Prisskillnaden på den här resan var bara 300kr (nästan dubbla priset hehe) men det var i alla fall inte mycket pengar. Dessutom fick jobbet betala en plusmeny för 96kr som ska innehålla frukost alternativt trerätters meny. Just nu hoppas jag det är fruksot som gäller :D

Men jag tyckte att jag var värd första klass, trots att det är emot firman policy. Normalt är det emot mina principer att åkahemifrån straxt efter att man somnat för att resa i över 8 timmar för att sedan arbeta och antagligen gå ut och äta och vara trevlig, gå upp imorgon och jobba fram till lunch och sedan resa samma väg igen. mitt i allt detta ska man försöka förstå danska…

Internet har ju blivit bättre på de här tågen. När man åker till Göteborg fungerar ju det mobila bredbandet i stort sett hela vägen, till och med genom Södertäljetunlarna. Bara en bit sista milen in mot Göteborg som bredbandet leker jojo. Så det ska bli kul att se hur det går här. Jag har bara modemet med mig och inte min feta router. SJs bredband ingår förvisso i första klass-biljetten men den enda jag jag betalat för det och testat var det katastrofdåligt och fungerade knappt alls.

Det fina med första klass är att man får en ensam plats längst bak i vagnen. Bredvid mig har jag en konferenscupé och toaletten. Annars har jag lite svårt för att trängas med andra och man måste flytta på sig eller be folk flytta sig för att man ska kunna gå på toa.

Sedan är det underbart med biljettlösa resor med SJ Prio och jag gillar egentligen att åka tåg. Bara man har sin dator, en fulladdad IPOD och kanske inte fullt såhär tidigt. Sedan saknar jag hunden såklart, men hon får inte åka med till Danmark. Men jag överväger starkt att ansöka om pass för hunden så slipper man förlita sig allt för mycket på SJ’s ledsagarservice. De har blivit bättre, men inte bra. Man kan fortfarande inte vara helt säker på att inte bli bortglömd.

Nej, nu ska jag luta mig tillbaka och invänta och se vad plusmenyn innehåller för något spännande. Jag har beställt samma vagn, samma plats och plusmeny även hem imorgon med 17:14-tåget och då lär jag få se vad SJ kan bjuda på under middagstid, trerätters minsann. Men 96kr är nog inte så väldans avancerat.

[tags]Tåg, X2000, SJ, SJ Prio, Första klass, Mobilt bredband, Bredband, Tjänsteresa, Resa, Stockholm, Malmö, Köpenhamn, Danmark, Öresundsbron[/tags]

Horsens, Central Denmark Region, Denmark

4 reaktioner till “Resa till Danmark”

  1. OK.. men de är skönt o sitta själv som sagt. så tycker jag med.. jobbigt o sitta bredvid främmande människor.

  2. Absolut. Fast i övrigt var första klassvagnen inget speciellt. Förutom att det som annars är dubbelplatser är en ensamplats vilket jag som är lite folkskygg gillar så är det inget speciellt. Inget direkt extra utrymme eller speciellt breda stolar. Men det är skönt att åka tåg.

  3. SJs frukost för 96kr var liten men god. Enlitenskålmed yougurt med hallon i, en skål med lite frukt och en skål med grönsaker och påläg. Kaffe och juice. Klart godkänt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.