Filmkväll för att stimulera båtkänslorna

Egentligen vet jag inte om längtan efter vår och att dreva på och sjösätta behöver stimuleras så värst mycket =) Har redan bokat in båtmässan ”Allt för sjön” 28:e februari till 8:e mars i kalendern.

Men det var ändå det vi använde som kvällens tema när Jenny ställde upp som barnvakt och vi åkte hem till Egge och karin och käkade pizza (nåja, jag åt sallad) och drack pilsner — självklart från Nynäshamns Bryggerier och drack sprit till kaffe och efterrät samt plöjde de två Göta Kanalfilmerna på raken =)

Den första är ju en klassiker och är näst intill uttjatad, men den funkar ändå. Den andra såg vi en gång kort efter DVD-släppet och jag dömde ut den som sopdålig och en rak kopia i modern tappning av ettan — vilket det ju också är =) Men första intrycket ska man passa sig för så jag vlade att se den igen med öppna ögon och hittade fler guldkorn i den den här gången och skulle nog vilja strecka mig till att säga att den också är helt OK.

Och visst stimulerades båtlängtan lite till, längtan efter att åka fort och känna doften av avgaser och salt i den där sjöna blandningen, ljudet av hav mot stränder och fiskmås. Eller som stranden på Rånö en sen kväll med svaga vågpuffar mot stranden och brummandet från Nynäshamns oljesisterner långt borta!

Och glad blev jag såklart när vi konstaterade att huvudrollerna på båtfronten i Göta Kanal 2 innehas av dels en Anytech som ”spelar” Lena 2 och Windy 32 som ”spelar” Fortuna.

Anytech såg jag förr-förra året på båtmässan och om jag får påökt någon dag ska jag inte tveka att köpa en sån och Windy för att det är det vi själva numera kör. Dock inte 32 Grand Tornado men en väldigt liten lillebror. Men den går fort :)!

Dessutom är det ju en Göta Kanal 3 på gång som ska ha biopremiär i december 2009. Först tänker man som dom flesta ”ånej, inte en uppföljare till”. Men jag tycker faktiskt det ska bli intressant att se vilket upplägg dom ska ha nästa gång. Jag är i alla fall inte benägen att hålla med dom som påstår att detta är den sämsta svenska filmen. Långt ifrån!

[tags]Windy, Windy 22, Båtar, Film, Göta Kanal, Göta Kanal 1, Göta Kanal 2, Kanalkampen, Göta Kanal 3, Janne Loffe Carlsson, Lena Endre, Magnus Härenstam, Pia Johansson, Morgan Alling[/tags]

Stockholm, Stockholm County, Sweden

3 reaktioner till “Filmkväll för att stimulera båtkänslorna”

  1. Hej! Ville bara säga att den Orrskären som är på bilden inte var den enda som användes i första filmen, trots att det stod så i annonsen på Blocket ;)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.