Windy lull-lull

2003 när vi köpte Galadriel beställde jag en stor kaffemugg från USA med en fint foto på båten på avstånd. Det var lite coolt och kaffet smakade därefter väldigt mycket godare =)! Framför allt rymde muggen typ en kanna kaffe — nästan. Säkert 3dl åtminstone, en rejäl balja med andra ord!

Men suget efter något liknande infann sig aldrig med vår gamla båt Minda. Har funderat på det men kanske var det för att den var för mainstream? Kallas ju för ”havets Folkvagn” och kanske är den så ekonomisk och enormt praktisk att den gränsar till tråkig? Jag vet inte. Men Galadriels kaffekopp har jag inte druckit ur sedan båten gick vidare. Kanske borde muggen gått med båten, men dels stod det Nomell.Se på den och dels skulle jag nog inte vilja dricka ur någon annans gamla slitna kaffekopp =). Så den står där i skåpet på jobbet och ska sparas.

Men vår nuvarande Windy 22DC är lite hårdare, oekonomisk och går fort, så det kanske är läge att hitta något igen. Så jag började leta och frågade Windy själva om tillbehör i stort och smått. Dels ville jag kolla pris på nya blåa dynor med Windys namn och logga på och passade även på att fråga om små tillbehör som kaffemugg och liknande.

Och visst har dom, en liten service som ni kan se på bilden nedan. Säkert jättefin men dels är nog kaffekoppen lite för liten för mina dagliga behov då jag tror man kan få musarm av att ständigt fylla på nytt kaffe. Men framför allt funderar jag över varför man har porslin i marint sammanhang? Passar i vart fall inte sportbåtar av den typ jag har. Då behöver man hårdplast som tål lite hårda tag.

Och visst hade dom nyckelring. Va bra tänkte jag! Om jag vore båttillverkare och göra en nyckelring med namn och logga på till mina båtar, skulle ju det första kriteriet vara flytande och snygg. Jag kan inte uttala mig om den här nyckelringen Windy kan erbjuda är snygg, men den är definitivt inte flytande. Gjord i stål och fungerar utmärkt som sänke =) Även den passar således bäst på lyxbåtar där man angör med elektriskt ankarspel och landgång så man inte riskerar att tappa nyckeln i sjön, och där porslinservicen står tryggt och stadigt i skåp =)

Men hur det nu är, en sådan nyckelring måste jag ha! Man får väl i värsta fall ha den på vanlia nycklarna och sätta något mer marint på båtnycklarna!

[tags]Windy, Windy 22, Båtar, Båttillbehör, Tillbehör, Nyckelring, Nyckelringar, Kaffekopp, Kaffekoppar, Kaffe, Lull-lull, Accessoarer[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.