Vintervakum

Jag tror det är Gyllene Tider, eller möjligen Per Gessle solo som sjunger ”trött som februari” och sedan något om ”fallen som september” eller om det var november.

Och det ligger en del i det. Trots att vi nu går åt rätt håll och att det snart är vår känns det bara sååå tungt! Svårt att vakna, svårt att motivera sig att gå till jobbet, jobbigt att lyfta fötterna och gå hem, och för att inte tala om att det är jobbigt att somna!

Och ändå känns allt mycket lättare nu. Jag skrev för ett tag sedan att jag tyckte man hörde fågelkvitter och att solen helt plötsligt började värma lite de dagar den visar sig så fort klockan slår nytt år och januari. Och det är ändå mycket lättare nu än det där med ”fallen som september” eller om det var november. Då är sommaren slut och det är som att falla och skrapa ansiktet i gruset. Båten ska upp, sommaren är slut, skolan har börjat och med den vardagen, tjatet om vilket mat som barnen tycker eller inte tycker om, kylan som bara kommer tillta, det våta klibbiga och sen julen.

Nu finns ändå mycket att se fram emot! Värmen som kommer, alla lediga dagar utspridda över våren, båten som snart kan vårrustas och göras i ordning och sjösättas. Och vi som har sådana roliga planer inför sommaren både med Rånö och ett besök på Gotska Sandön och allra helst också Landsort. Och jag längtar efter ett soldränkt Stockholm, gågatan genom gamla Stan med doft av kaffe och smaken av mjukglass!

Så visst finns det att se fram emot och det är väl det man får tänka på och längta till när det är såhär..

[tags]Vinter, Vintertrött, Trötthet, Mörker, Februari, Båtar, Vår, Sommar, Semester, Rånö, Gotska Sandön, Landsort[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.