Stina och dagvovvarna…

img_8317Jaha, nu vad det ett bra tag sen jag skrev något här, det mesta pga av allt dator strul och att jag inte ha någon egen data för tillfället.. Men rätt mycket har hänt sen senast!

Jag har tagit mig ett par daghundar, dels för att jag känner att jag har den tiden och för att skaffa lite extra pengar, och finns det något bättre än att tillbringa dagarna till dom underbara liven och låånga skogspromenader och bus?

Hundarna jag är dagmatte åt heter Pluto och Lydia. Pluto är en jämthund/stövare blandis på 8 år. En otroligt stor och bestämd herre som pratar och piper mycket. Vill alltid vara med! Märks vilka raser han har i sig! Men har lätt till lek, och är lydias och Stinas lekpolis i rastgården. Går det för hett till kommer Pluto till undersättning!:) En herre som man verkligen kan kalla herre tycker jag! Hans matte säger att han ”väljer sin människor” och det måste jag verkligen hålla med om!:)

Lydia är en schäfer/labrador/border collie blandis på 2 år. En energi knippe med stort E. Alltid med och otroligt lyhörd. Mycket border i henne skulle jag tro. Otroligt sött ansikte som gör så man nästan tycker synd om henne ibland, hon kan se otroligt övergiven och ledsen ut!:P haha.. Älskar när man sparkar kottar och busa, men som sagt, hon är ju bara två år än, så det e mycket bus i henne!:)

Nu har inte jag haft hundarna så länge, men man lär känna dom på nytt varje dag! Och varje dag ser man en annan sida av dom!:) Men två otroligt egna och fina hundar är dom! Och har en jätte trevlig matte! Så det smittar väll!:)

Alltså ska jag försöka uppdataera här så ofta jag kan och kommer alltså inte alltid bara handla om Stina utan Stina och dagvovvarna! SKa försöka vara duktigare på att ta med mig kameran också!

Idag har vi varit ute i skogen på en låååång prommis, och offroad blev den också! Jag packade väskan med lite diverse saker godis och tennisbollar. SYftet var att jag skulle lägga ett spår till Stina samtidigt, men kom ju på att det va helt onödigt då Stina faktist var med haha…ibland har man ju inte hjärnan med sig. Men ialf, så bar det ut skogen, och jag hatar ju vägarna de e roligare att gå offroad. SÅ det blev mycket klättra berg, dessutom lyckades jag att självklart trampa sönder is som jag inte såg, hundarna är ju lite lättare än mig, så jag blev lerig och blöt, som senare frös till is, jätte mysigt..Nooot.! haha… Tur hade jag med vädret ialf för solen tittade fram och den värmde så mysigt! Väl uppe på ett berg lekte vi ”sök bollarna” då mest stina faktist var på, Lydia ville bara att jag skulle kasta dom, men lite tanke gympa blev det, dock inte för Pluto som var helt uppe i sitt sökande efter den perfekta isbiten eftersom jag hade råkat trampat upp en förfrusen vattenpöl. Körde lite godis spår
också och det var uppskattat! Men mest blev det motion och bus bland träden! Jag lyckades också SJÄLVKLART tappa bort mig så prommisen blev lite längre än den var menad att bli! Men hundarna klagade inte, inte jag häller igentligen, det var ju så myyysigt väder!

Så prommisen slutade med att vovvarna fick busa lite i rastgården, då mest för Plutos skull då han inte kan vara lös! Sen gick vi hem till mig och det va tre trötta hundar som lunkade vid min sida hela vägen hem! Nu ligger dom alla tre och har total deckat. Stina på mina fötter(självklart), Lydia vid dörren och pluto under soff bordet. Och dom lyfter inte ens huvudet som dom brukar när jag knallar runt. Snuttisar!

Men snart bär det av på en till kortare prommis för att sedan lämna hem vovvarna!

Lägger upp lite bilder från skogen, dock hade jag helt fel inställning på kameran så korten blev inte alls bra, men det får duga:)

Voff voff!:)

[tags]Hundar, Labrador, Border Collie, Schäfer, Stövare, Jämthund, Hundpromenad, Dagmatte, Hundvakt, Hundpassning, Daghund[/tags]

3 reaktioner till “Stina och dagvovvarna…”

  1. jaa!:) dock tänkte jag på vagnen! Eller så tar vi det nån helj där denise kanske kan pass amirran eller så:)

    1. ja men presis,, jag behöve rju inte ta med mej Mirre.. jag vil ju helst gå utan ungar :)

  2. Fiina bilder ändå ju, fan vilken mysig prommis, du får skrika til nästa gång så följer jag med :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.