Hon ler

Jag står och tittar ut genom fönstret I min lägenhet högst upp på tredje våningen.

Solen skiner, löven faller, kylan tränger in igenom en springa i fönstret.

Jag tittar ut.

Jag ser fåglar som flyger, trädtoppar som svajar, tanten på andra våningen mitt emot mitt fönster står och puttsar fönstrerna. Jag ser tanter med rullatorer gå sakt sakt förbi, och en och en annan stannar till ibland och samlar krafter för några steg till. Ser ett tåg barn gå två och två hand I hand med en fröken I fronten. Troligen på väg mot ljusare tider.

Helt plötsligt står en flicka framför mig. Jag känner igen henne. Ansiktet ler mot mig.

Håret uppsatt I en knut på huvudet. Ögonen ser trötta ut, svarta ringar kretsar runt hennes ögon nästan hypnotiskt. Men hon ler. Ler åt mig. Nästan hån ler.

Jag undrar vad denna människa vill mig.

Jag försöker skärpa blicken för att få en hel bild av henne. Jag lyckas inte. Hon är nästan genomskinlig.

Jag ser rakt igenom henne. Förutom hennes leende. Det sitter där som klistrat på fönstret.

Helt plötsligt börjar allt gå snabbare, tanterna nästan springer förbi med sina rullatorer, trädens toppar svajjar snabbare och snabbare, tanten på andra våningen stänger fönstret med en duns. Människor springer fram. Fåglarna kvittrar inte längre, dom flyger så snabbt dom bara kan bort, bort här ifrån.

Hon ler.

Bilar svischar förbi, barn gråter springandes, stressade mammor med barnvagnar springer argt förbi.

Tanterna på gården som alltid brukar stanna till och pratas vid går bara förbi varandra. Två hundar står och skäller på varandra med morrande skall. Allt stannar upp!

Hon ler.

Det är tomt där ute. Ser inte en människa. Inte en bil. Inte en tant. Tanten på andra våningen syns inte till längre.

Jag står kvar!

Hon står kvar!

Jag vänder mig om, kollar på klockan.

Skymtar tillbaka.

Ett leende.

Jag ber henne gå.

Jag frågar:”Vad gör du här?”

Hon ler.

En tår faller.

Inte från min kind.

Hon ler.

Jag ler.

En tår faller ned på min kind.

Hon ler.

Jag ler.

Hund till salu på blocket?!

fula vovve
fula vovve

Ja nästan! Dock skulle jag aldrig sälja henne men fan, ibland har man gooooood lust!

Vet inte vad för period byrackarn har kommit in i men rolig är den inte. Inte lyssna, springa fram till hundar som tidigare varit helt ointressanta, snurra runt när jag säger sitt, ”rensa” katt lådorna,hoppa upp på bord, och det värsta bita sönder saker! Suck!

Antar att det handlar om att hon värkligen förstått efter alla dessa hem hon haft innan att här ska hon stanna! Hela livet ut. SÅ nu släpper loss. Hon fyllde ju 4 den 6 juni(dålig matte som inte skrivit det, fy på mig) kanske nån ny trottsålder? Har bara erfarenhet av han hundar sedan innan och dom kan ju trotsar fram och tillbaka i upp till 6 – 7års ålder och det jag hört om tikar är att dom brukar lugna sig vid 4 rycket. Men Inte Stina, hon blev värre. Åldersnojja? Enligt tabelle om hundår är hon nu 36 år gammal i människoår, vilket betyder att hon närmar sig 40år:O haha, vem vet?

Men oavsätt vad så är hon fördjävlig rent ut sagt. Alltid nått nytt hyss på gång, och jag ahr fått börja sakta men säkert på ruta ett med inkallningen och ”skita i hundar” träningen. Gamla trix sitter men kan gärna enligt henne kombineras med femtio andra trix innan man gör det rätta. Skälla har också blivit en favvo grej. Vi skäller när matte ber om något, vi skäller när matte inte lyssnar, vi skäller när vi är uttråkade, vi skäller när en annan hund skäller(vilket inte händer ofta men betydligt mer nu än innan) vi skäller när vi inte förstår…ja listan kan göras lång. Visst, hon har blivit pratglad men fan, tycker iiiinte om skällande hundar. Som tur är skäller hon inte när det ringer på dörren(än?) ialf. Dessutom har hon bitit sönder sitt nya fina älgskins halvstryp som matte köpte upp i norrland, som ej finns nånstans här nere. Morr….Sen har hon även lyckats ta sönder min trådlösa addapter(om det nu heter så) en usb grej till trådlöst nätvärk så har alltså inge internet på min data.

MORR! sedan har hon ju lyckats med det mesta dom senaste veckorna. Lensat carros bil, tuggat sönder matlådor, lock, leksaker. U name it! Byracka!

Så nu kör vi ”valp” träning (även fast jag vet att hon VET MKT VÄL att hon gör fel)byteshandel. Hon har nått hon ej får ha i munnen och hon får nått hon får ha. Och strikta regler om vart man får vara med tassarna och inte. Vet igentligen inte vad det är för fel. Om det är nån trotsålder eller om det e jag som har brustit nånstans. För understimulerad tycker jag inte hon kan vara. Då vi håller jämn träningstempo och har gjort sen ett år. Överstimulerad tror jag ej heller. Inge stress i denna hund finns, så det kan ej vara det. Så ah nä…Får väl se om det lugnar sig snart! Hon ska ju in i löp snart, så kan vara det också! Det spritter i kroppen!:P

Dock en possetiv sak i denna period är att nya trix är dästå roligare att lära sig, och ”bakdelsträningen” går suuuuuper. Kantarell söket funkade också otroligt bra, tyvär måste jag nog byta markering, har valt det vanligaste och det är att sitta vi markering, dock sätter sig damen ofta oavsätt markering då hon är lite små slapp, så det e svårt att belöna rätt. Så funderar på att använda plats som markering. Som förövrigt har blivit myyycket bättre. Alltså platsläggandet. På ”plan” lägger hon sig direkt på order(i varje fall för det mesta). Damen är ju äldre och ingen stjärna på lydnads planen då hon är alldeles för seg för det. Men träna på skoj funkar super:)

Sen har jag ju på den senaste tiden blivit så hiiiiimla valp sugen! Känner verkligen att snart är tiden inne för en liten vovve som ska bli min stjärna på lydnadsplanen och i viltspår. Då jag verkligen börjat intresserad mig i tävlingslydnad och viltspår. Tycker det skulle vara så kul att tväla med vovve. Stina är på tog för gammal och dessutom för seg för tävlingslydnad. Dessutom har hon ju pinnar i hjulet när det gäller vissa moment då hon faktist tränats till att bli ledarhund. Som att tex att hoppas över prylar GÅR inte, man går runt, foten är för långt fram, och i tävlingslydnads foten skall vara att hela hunden är bakom och nosen i knävecket. Så ja, det e ju inget fel på det, och jag har valt att ha kvar det. Pröva denna hund på agilityplanen. haha, här går vi inte över saker, här går vid bredvid och ser till att matte inte snubblar. Och ska jag få henne att hoppa måste jag till 100% se till att det inte finns nån annan väg att gå än just över.

Så ja, nästa vovve ska få bli min arbetsnarkoman. Och troligen blir det en curly coated retriever, då jag starkt fastnat för denna ras, har ännu inte träffat någon men har kontakt med en uppfödare i närheten som jag har blivit bjuden till för att snacka ras och se hur dom är. Jakt labben är också ett aletrnativ och det e mellan dom två det står. Så får se om jag går på det säkra kortet(jakt labradoren) eller vågar prova nått nytt, curlyn!

Nu är det ju inte ännu aktuellt då jag inte har ekonomin för en till vovve, eller ens egen lägenhet. Men som man brukar säga, skynda sakta! Dessutom vill jag vara hundra på att hunden passar mig och dessutom hitta just den bästa indivden för mig. Hunden ska välja mig, inte tvärtom då får man den bästa kontakten tror jag. essutom överväger jag att nästa vovve blir en hane. Då efter lite reasearch kommit fram till att hanar ofta kommer lite längre och är mer ”på” på plan. Och det kan jag tänka mig, tikar är ju lite grinigare, tjurigare och mer egensinnade, speciellt under löp än hanar.

Det enda negativa jag kan se med hanar är nog lusten efter löptikar, och att jag ahr en tik. Dock funderar jag på att kastrera damen här hemma snart, det blev inga valpar, och hon verkar ha sånna himla störningar ibland. Dessutom minskar ju risken för cancer och sådant som tyvär är vanligt.

Ah nä, nu blir det en prommis med spratt tjejen här hemma och lite träning!

hej hej!

[tags]Hund, Hundar, Djur, Labrador, Labradorer, Curly Coated Retriever, Tik, Trotsålder, Hundår, Lydnad, Olydig, Dressyr, Hunddressyr, Inkallning, Blocket[/tags]

Varning, bajskänsliga bör ej läsa!

Jaha, då sitter man här igen, klockan börjar bli mkt och har precis kommit in med hunden! Och gjorde en otroligt vidrig upptäcktelse dessutom.

Vanliga kvällsprommisen startar, hunden är kiss och skit nödig och vi rör oss mot hennes ”bajs”plats. Och hon skiter. Och går hukad ett bra tag för att få ut allt. EN trött matte i form av mig själv stor och blundar och väntar. Och så var det dags för att plocka upp skiten. Jag tar min lilla ”lampa” som jag har på nyckelknipparn för att se vart det e nånstans så man inte lyckas klampa i det själv och göra en såndär skön ”shvupp” rakt ner i skiten och ser något otroligt vidrigt.

Hunden har skitit ut något som ser ut som jag vet inte vad, en jätte chock mask kanske?! Och som den trogna hundägaren man är måste man ju checka läget. På med tröjjan över näsan och munnen och tar ett djupt andetag. Går fram och hittar en pinne att peta med. Skiten hade alltså en hinna runt sig. Jag vet att hundar kan skita ”slem” om dom fått i sig något olämpligt eller dylikt, men fan, något sådant har jag ALDRIG sätt förr! Första tanken var”- har hon skitit ut tarmjäveln?!?!”… De sa liksom (ursäkta den vidirga beskrivningen) klick när man peta och i där låg det alltså bajs! Så där satt man , becksvart ute med en jävla ficklampa och peta i hundskit!

”hoppas ingen kommer tänkte jag” och visst fan ska det komma en tant cycklandes och bara för det just svänga in på den vägen där jag var! Hon kollade väldigt konstigt på mig! ( konstigt?) fan skulle jag cykla hem mitt i natten och svänga in och sedan se en idiot som har alla kläder runt munnen sitta med en ficklampa och peta i något som ser ut som en mega mask skulle jag nog också kolla ganska konstigt på henne! Dessutom med en hund som sitter bakom mig, rätt placerad på vägen och har sitt koppel fint placerat i munnen och tittar på mig! Hade jag och hunden bytt plats hade varit fullkomligt normalt! men men..AV någon skum anledning fick jag faktist ur mig ett ”ursäkta” innan jag forsatte min ”bajsundersökning”. Vad ”ursäkta” kom ifrån vet jag inte. :S Haha..

Nåväl! efter lite ”gissa bajset” plocka jag upp skiten och bar mig hemmåt! Halvt blå i fejset och illamående! Samtidigt som jag gick och småflina åt mig själv åt senariot som hänt.

Hunden visar inga symptom på att må dåligt, och jag hoppas bara detta att hon ätit något som magen ”kapslat” in för att skydda tarmen! Men ändå kan man inte låta bli att oroa sig! Jag tänkte efteråt så här att man kanske skulle känt utanför påsen och klämt runt för att kanske göra någon trevlig upptäckt men fan, då skulle jag nog spytt! Var ju vääldigt nära innan!

Så ja, det värsta är om hon har colit, eller någon liknande sjukdom! Och går det inte över e det gastroskopi ( eller va fan det heter?!) som gäller. Men imorgon till frukost blir det ris och fisk i små portioner utdelat hela dagen!

Har faktist funderat över om hon börjar bli känslig mot sitt torrfoder! Stina har ju ganska knäpp och känslig mage som reagerar ofta och starkt på främmande mat eller saker!(ja det finns en hel del saker man som Labbe ägare aldrig får reda på vad dom igentligen äter, det skulle väll var om man röntgade varje dag då men då skulle man väl hitta mycket mer än bara mat i magen, ganska dyr historia desuutom) så ja! Nu får man hålla tummarna på att det bara var något tillfelligt så det inte händer igen!

Men fan, denna vidriga upplevelse vill jag nog aldrig vara med om igen! Och varför jag igentligen skriver om den, dessutom så detaljerad, vet jag inte! Tror det e mest för att prata av mig om tankar och ideér! Alla ligger ju och slaggar här hemma! Och Stina är inte värd att reflektera med, hon skulle väll bli hungrig av att man sa ordet mask! (fy fan va vidrig jag är nu, uäk på mig själv)..

Nä, nu sk jag försöka skingra tankarna i annat så man slipper drömma mardrömmar inatt( ja ni vet om vad) !

God?…natt !

[tags]Hund, Hundar, Labrador, Labradorer, Promenad, Hundpromenad, Hundskit, Hundbajs, Skit, Bajs, Colit, Hundbajspåse, Bajspåse[/tags]

Åsele semestern och lite annat!

IMG_9685Äntligen fick jag en liten semester i år! Vi packade våra väskor och for(ja det e vad dom skulle sagt där uppe:P) till norrbotten närmare sagt Åsele! Uppväxt där och hade inte varit där på ca 8 år, så det va UNDERBART att få komma upp igen! Med bilen full av packning och hundar drog vi ca kl. halv 11 på kvällen. Och tobbe körde HELA natten lång. Det tar ju en ca 8 timmar plus hundrastningar och bensträckningar upp, så det va en låång resa. Väl framme möts vi av regn! Och det regnade heeela tiden när vi var uppe med undantag sista kvällen då det faktist blev uppehåll! Men av någon skum anledning så gjorde det ingen. Vi tog det med en klackspark och var mesta dels ute ändå! gotta love REGNKLÄDER och GUMMISTÖVLAR! :D

SÅ vad gjorde vi där uppe då? Jo, vi fiska, och tog promenader i dom vckra skogarna. Han inte med så mkt förens vi skulle åka hem igen, ingen ville åka hem men ja, hem måste man! Vovvarna fick leka vildmarksliv i tre dagar och var sådär sunda och glada! Förutom bella som hade vädligt svårt att gå med sina korta ben i terrängen! haha…Men det var otroligt mysigt! Sista dagen på lördagen kom grannen förbi och körde över oss till Elin, Anders(grannens) mor, som är typ 93 år gammal och friska och pigg som en nötkärna! Och fy vilken tomt hon hade. Har varit där när jag var mindre men kommer ej ihåg det så väl. På tomten har hon en stooor damm där hon föder upp regnbåge. Så vi matade dom och fick se stoora fiskar hoppa upp ur vattnet. Ganska häftigt faktist. En stooor grön tomt med två jordgubbsland med dom godaste jordgubbar jag faktist smakat i hela mitt liv, ett sotrt urval av vackra blommor och en stor ladugård! Hur orkar tanten. Inte ens jag skulle orka med denna tomt! Norrlandsluften måste göra gott.

Sedan trog vi ut på flotten som dom köpt. En stor fyrkant med stacket på och en elmotor som är knäpptyst. Sjön var spegelblank och och bergen spegalde sig så vackert i vattnet. Tystnade väste i öronen. Så underbart. Man glider tyst över en spegelblank sjö och det enda man hör är vildmarkens rop, små fågelbebisar som simmar runt och lommen som dyker och kommer upp någon annan stans. Omringade av svå höga berg och milslånga skogar. Just då, ville jag aldrig hem igen. Jag och Carro sa att nu köper vi ett hus och flyttar hit! Ut i ingenstans!

Så ialf, så gled vi runt där med våra fiske spön och Tobbe fick upp en gädda:) Good work tobbe. Dagen innan fick han upp en stor abborre från vår brygga, fiskelycka har den där mannen! Den enda som fick upp ät dugliga fiskar!:) Både carro och jag fick upp varsin liten sketen mört. Björn fick många på kroken men ingen som höll sig kvar! Så abborren blev hemma rökt av Göran(min farbror) och det va en av dom godaste saker jag ätit i mitt liv, och hör och häpna, BÅDE carro och tobbe åt av den! Och tyckte den smakade okej. Två personer som i stortsätt spyr bara dom hör ordet fisk!

Så efter flotte fisket drog vi oss tillbaka hem och tog vovvarna på en skogis. Och alla vovvarna sprang med näsan i marken. Såå mkt lukter och vilt. En dag spårade Stina och fassi upp en älgryggrad och en benkula! Gott sa dom, USH sa jag, och fick då reda på¨att det va Göran som är jägare som grävt ner dom förra året. Men det va ju inga små ben! Fassi lärde sig noppa blåbär! Så det roade hon sig med alla dagar när inget annat roligt hände. Stina fattade inte riktigt vinken och tog hela buskarna istället. Mindre bra för magen!

Utöver alla utomhusaktiviteter så fick vi ju så otroligt god mat! TACK pyret och mamma! Så mysigt att träffa Pyret och Göran igen, det va så länge sedan! Saknar er redan!

Så nu e vi hemma igen till vardagen! Skönt men ändå tråkigt, men vi har et nu klart för oss att Åsele får se oss igen nästa år!:)

Idag ska vi fondya här hemma ! GOOOOTT! Carro och Tobbe kommer över så det blir en fet rotfruktsgratäng med fondy som gäller och god öl! Ska bli mysigt. Sen bär det nog av utåt för att göra haninge osäkert!haha…

Något mer som har hänt är att Lina syrrans kanin har flyttat till carro(läs mer på syrrans blogg) och jag har fått hem Carros marsvin som ska omplaceras. Nån som läser som känner att dom vil ha två söta marsvin hör av er!:D

Nä nu ska jag måla lite! Och vänta in maten!:P

tjukkuluu!

[tags]Semester, Resa, Norrbotten, Norrland, Åsele, Regn, Fiska, Fiske, Lax, Regnbågslax, Laxodling, Fiskodling, Fondue, Djur, Hund, Hundar, Kanin, Kaniner, Fransk Vädur, Omplacering[/tags]

Detta djurliv!

IMG_9618 Jaha, då sitter man här och längtar tills timmarna ska gå så vi kommer iväg, vi ska ÄNTLIGEN åka upp till Åsele vårat landställe! Det ska bli så mysigt, fiska, åka båt, grilla på flytbryggan, oh skogsvandra i TIMMAR! Älskar norrland! SÅ underbart vackert! Så vi blir jag, björn, Carro och tobbe och Stinam Fassi och Bellut som åker upp! Vovvarna ska också få en semster!:)

Dessutom hände det något kanske oväntat och små roligt idag! Är som sagt både kaninvakt och hundvakt åt syrran och jocke, och skulle åka och kastrera Linus, den ena ninen idag. Sagt och gjort, det var bara försöka få en den enorma ninen i transportburen vilket inte var det lättaste. Han VÄGRADE! men efter några fajter gav han med sig, och Carro kom och hämtade upp oss. Observara att klockan var runt halv 8 på morgonen och jag var halvvaken. Iväg bar det till vetrinären. Kom in på en gång och det var inskrivning och vägning och genomkoll som gällde. Ut med kaninen ur buren och det gick betydligt lättare, och upp på vågen, 5,3 kg, inte illa pinkat för en 4-5 månader gammal nin bebis. Vetrinären tyckte även hon att den var stooor. Sen skulle det klämmas och kännas och leta efter kulorna som skulle åka! Hon letade och letade men nää, inga kulor! Hon berättade att av rädsla när man rör vid det området kan dom dra upp kulorna så det bara var påsar kvar, så hon hämtade en till vetrinär som skulle titta på honom.

Hon satte han i mitt knä och ja, linus ville inte riktigt, så som minne har jag nu ca 6 djupa rivsår på armen. Dom där bekbenen är INTE och leka med, känguru tänkte jag!

Men inte hittade den andra häller några kulor, så hon skulle kollade könet och ta mej fan, inte kom det ut någon penis häller, ja…Linus är en HONA! OCh där stog jag förvånad till max och tänkte, hur kan en uppfödare titta fel? E det något en uppfödare ska kunna är det väl ändå att se könen på sina djur! Så det var bara packa in henne(ja, kan fortf. inte se ”honom” som en ”henne” men men) och åka hem och kolla könet på Lina också för säkerhetsskull! Och ja, Lina var en Lina och det var ju skönt:P.

SÅ det var en ganska konstig upplevelse…Haha…Har än inte pratat med syrran men har skickat sms så får se när hon ser det och blir chockad! haha…

Så så var det, e fortf. chockad. Men det e ju inte första gång, komme rihåg syrrans fågel Nisse, som fick stanna kvar här hemma när hon flyttade ut och blev min fågel, ungefär vid 10-15 års ålder fick vi reda på att Nisse var en Nissan… Och också då blev man ganska chockad. Men ”han” hade ju ialf ett bra namn att ändra till, Linus skulle ju bli Lina, men dom kan ju inte ha två Lina, det blir ju ganska förvirrande. haha..

Jaha, så då sitter man här och skriver lite ihopp om att tiden ska gå fortare. Måste igentligen städa men skjuter upp det, e sååå tråkigt. Funderar på om man ska gå ut och och gå en långis med vovvarna istället..:)

Men inatt, ca kl.00-01 bär det av mot norrland. Så ska hinna med att sova lite nu på eftermiddagen också. Åh, det ska bli så skööönt! *längtar*…

Lägger upp lite bilder på hundar och katter och kaniner… Massa söta bilder!:)

Norrland here we come! :)

[tags]Djur, Hund, Hundar, Labrador, Kanin, Kaniner, Fransk Vädur, Katt, Katter, Veterinär, Åsele, Norrland[/tags]

Djur djur djur!

Ja nu va det ett j*vla bra tag sen jag skrev här…Och speciellt på ”min” blogg! Det e ju igentligen kul och skriva lite då och då för man kan titta tillbaka senare och komma ihåg men ja, så jävla dålig på saker som man ”ska” göra regelbundet tex. ta tabletter, gå ut med soporna etc men fan!

Jaha vad har hänt i mitt liv senaste tiden? nja, inte så mkt. Har lägenheten för mig själv nu eller FF som jag skulle sagt för några år sedan! Och de e ju så otroligt sköönt! Njuter av att bara kunna knalla runt för mig själv! Har inga daghundar kvar, dom har flyttat, kommer sakna er Pluto och Lydia!:( Men troligen har jag ett gäng på väg in! Så ska bli kul att pröva nya hundar och raser!

Stina har fått öroninflamation, suck! men den behandlas flititgt nu!:P(ännu en sak som måste göras regelbundet som jag glömmer) Och det är rena zooet här hemma! Djur kommer och går hela tiden känns det som:P Haha… Förre torsdagen tills i tisdags hade jag Pluto och Lydia då deras matte skulle bort! tre hundar och två katter att ta hand om! Onsdagen efter hämtar jag upp syrrans tre kaniner för att dom ska åka bort till rånö, dock inte för en på måndag men hade inte bilskjuss (hur nu det än stavas:S?) då så det blev tidigare. Samma dag kommer Carro och lämnar lilla Bella för att dom ska till Öland(vilket jag också skulle men fick inge hundvakt, suck) och idag kom Carros mamma och lämna en tredje hund Bellas mamma Vanilla över heljen! Så nu sitter man här, två katter tre hundar, var av två små taxar som skäller gärnet(ialf bella) och tre kaniner var av två STORA frassar och en liten druva som ska ut en timme var i köket och röja! Fullt upp! Jaa! haha… Men inte klagar jag!

Jag älskar ju att ha mycket djur omkring mig. FInns inget bättre! Visst tar mycket av ens tid, men jag jobbar ju inte och lallar runt hela dagarna så man får ju ialf något att göra!

Det coolaste är att alla djuren funkar ihop! Även kanintaxarna B och V funkar med ninerna! Rambo är heeelt fräslt i kaniner, han är ju uppvuxen med kanin här hemma, och fastnade riält för min nin, så han kan knappt låta dom vara! Sitte roch kurrar och slickar på dom! SNutten! Linus den ena frassen har upptäckt att jaga bisse är en av dom roligaste sakerna man kan göra! :D Bisse skiter på sig och jag garvar! Så kul, bisse som ändå är en så stor katt har inget att hämta hos Linus! :D Stina hänger runt som vanligt hack i häl och tycker lite små synd om sig själv som inte får sin matte i fred!

Bella skäller åt varenda ljud, och att kolla på animalplanet är inte något man kan göra i hennes närvaro! Skäll skäll skäll! Vanliga gammla tanten springer runt, hör nästan inget och ser lika dåligt och kan kasta ur sig ett halv skrikande skall nångång som låter aldeles fördjävligt! Så söt, tog av hene selet och hon såg selet och trodde vi skulle gå ut, dement börjar tanten bli cokså1 Glömmer bort att jag tog av det inte bara tog fram det!Det är något med gamla vovvar! Jag tycker dom är så otroligt charmiga! Hon är väl runt 12- 13 år tanten! SNuttan!

Ja nä så nu väntar jag på att syrrans och jockes ungar ska komma och hälsa på ninerna! Separationsångest har dom nog!:) Man vet inte vad man har fören det är bort som man brukar säga! Dock ska dom ju inte bo här för alltid! Men ialf!

Nä , det e fullt hus, och ikväll kommer det lite polare över! Ta någon pilsner eller två! Gjorde en jell0 igår med lite sprit i, som vi ska smaka! UÄK! känner jag redan nu, hatar jello konstistensen, emn fan, har aldrig prövat så måste ju prova! Nån middag ska det bli också! men just nu e jag fortf. så mätt från igår! Hade film och tacos kväll med älskling, tmi och nattis! SÅ det blev massa svullande!

Ja nä, hade tråkigt så tänkte dokumentera min dag lie!:P Nu ska grane titta förbi så ska vi försöka trycka ner den där äckliga jellon i shot glas!

Ha en solig dag!

Alla barnen lekte med ångvälten utom Gunder för det var han som låg under!

Jag dog! Underbar humor man har! hahaha

[tags]Hund, Hundar, Kanin, Kaniner, Djur, Öroninflammation, Rånö, Öland[/tags]

Inkallning och träning…

img_9005Ja nu va det ett bra tag sedan jag skrev igen! Men blir så svårt när jag inte har någon egen data! Suck… Men våren är kommen och jag kan nog inte vara lyckligare, och inte Stinis häller.

Den senaste tiden har vi varit igång med mycket. Mycket långa prommenader, mycket intensiv träning, lååånga dagar ute i solen!

Och Stina sköter sig självklart exemplariskt! I alla sällskap och i alla olika miljöer. Stina älskar ju att få vara med överallt, och har blivit en i gänget. Specillt nu när värmen kommer och det går att vara ute, då är vi oskiljbara. Vi är det starkaste teamet som finns!:)

Inkallningen har blivit mycket bättre och var har avanserat in det nu genom att enbart arbeta med pipa och possitiv förstärkning. Jag får självklart ta mig i kragen när hon inte kommer som hon ska, och man står där och blåser i pipan som en galning och inte ens ett öra rört sig för att något var mer intressant på marken. Ibland har man ju otroligt kort stubin och då kan det ju hända att man hämtar hunden eller skäller ut henne vilket bara blir värre och hunden förstår inte igentligen. Så nu har jag börjat den ordentliga träningen mest för min del. Inkallning har ju aldrig (tycker jag) vrit rolig att lära in, det e sånt man vil latt dom ska ha i sig jämnt och komma som en blixt bara man visslar. Men men, det är mycket träning i det. Nu mer ignorerar jag henne när hon väl kommer och tigger godis för hon tycker hon var SÅÅ duktig som kom. Men ska man ha beröm lek och godis ska man komma på direkten tycker matte.

Och måste ju säga(som även min syrra sa) att just det hand tecknet och hela proseduren jag håller på att träna in borde vara en obligatoriska inkallning för tex ledarhundar och servicehundar tycker jag! Otroligt enkel. Hunden kommer in på höger sida, duttar handen för att bekräfta sig att husse eller matte e med, och går sedan bakom föraren till vänster sida till fotläge! Belöningen kommer alltså från högerhand när hunden satt sig fot!Varför inte från vänster hand? Jo för att jag har en hund som gärna fokuserar på händer med godis och ögonkontakten blir svår och kort.

Genom att ge godis från höger hand tar jag bort all distration från vänter sida för att få så bra fot och kontakt som möjligt. Det ger också att hunden får jobba mer med hjärnan och för föraren än för enbart godisen. Syftet med hela grejen är att det ska sitta som berg och inte behövas att berömma med godis varje gång utan att det ska räcka med verbal beröm och/eller bus. Det jag jobbar för att när jag blåser i pipan och har handen ute ska hunden komma in, och hålla foten tills hunden får tillåtelse att gå igen Likt nästan alla inkallnings övningar, då belöningen blir att få springa fritt igen!

Med denna metod krävs det ju också att hunden har ett öga på föraren för helt plötsligt kanske handen är ute . Så i träningen får man en mer lyhörd hund som håller koll på sin förare mer än vad föraren håller koll på hunden vilket ofta är det stora problemet med lösa hundar. Lite som skvaller träning. Vilket e något jag skulle vilja börja träna in med Stina. Kanske blir nästa tränings moment. :)

Så inkallningen är på gång i stora mängder. Just nu har jag precis fått henne att automatiskt gå över till vänster sida utan belöning så snart e det klart, då e det bara mer pip övningar och finsjustering som gäller. Så kul att äntligen hittat ett sätt som både är roligt för mig och för Stina. Stina springer gladligen till mig när hon e på! OCh det e ju så skönt att slippa skrika jag har lite svårt för att hålla en trevlig ton när jag ropar(låter som värsta argbiggan:P) . Sedan jag fick Stina förra året så har just inkallningen varit den ”tråkigaste” delen för oss båda. SÅ det e så skönt nu att se att det ger resultat.

Utöver inkallningen har vi tränat in ännu mer trix och rulla runt har blivit en jätte rolig grej tycker stina som älskar att kasta sig på rygg. Annar är det buga och gå runt mig som är nya som vi tränar in. Bakdelsträningen har jag varit slarvig på att träna mest för att jag inte har en bra stadig lagom hög låda eller dylikt att träna med. Så ska försöka fixa det!:)

Utöver det är det ett nytt moment som jag ska börja läsa lite mer om och troligan lära in och det är ”targeting” träning. Stina tycker det är jätte kul och gör det ofta naturligt att dutta nosen på saker så vad kan då vara roligare att pröva lite target? I och med att hon har det så naturligt också! :) Inkallningen är ju liiite av en target träning. Så med det kanske man kan få henne att göra ännu mer trix och saker fast i tt snabbare skede! :) Själva målet jag har främst är att få stinas fotgående mer rolig och precis. Då hon tycker fot är tråkigt och gärna halkar efter. Och jag har ingen lust att stå och hoppa och springa och vara sådär jätte rolig hela tden så fort jag behöver ha henne i fot.:P

Nä det e väl lite vad vi gjort, och ska göra. Nu ska jag läsa allt jag kommer över om targeting och börja träna:)

Hej hopp! Voff voff:)

[tags]Vår, Promenad, Promenader, Hund, Hundar, Husse, Matte, Ledarhund, Ledarhundar, Servicehund, Servicehundar, Dressyr, Hunddressyr, Hundträning, Inkallning, Pipa, Visselpipa, Handtecken, Godis, Beröm, Belöning[/tags]

Freeeedag!

img_8740 Idag e det fredagen den 27:e mars och det är inte bara löning utan Carros födelsedag! Grattis gumman! I present som hon tyvär vet om/hade varit roligare om hon inte men ja, shit happens) får hon en stoor tavla av mig gjort i kol på en elefant! Hon har tjatat länge efter en sådan då hon har afrika tema i sitt vardagsrum. Så i sista minut som alltid satte jag mig i går kväll och pilla klart det sista! Blev faktist ganska nöjd själv. Dock ser jag en hel del saker reda nu jag skulle gjort annolunda. Men så e det väll alltid! Aldrig nöjd med mina egna grejjer. Därför jag nog inte har några av mina egna tavlor uppsatta på väggen! Skulle störa mig till max på små saker som ingen annan ser!Sen som vanligt tycker jag korten missvisar! Tavlan är mörkare i verkligheten. Har inte lärt mig fotta konst, kanske borde läsa mer om det så det blir
bättre! Yeah yeah…Den kommer ialf finnas med i mitt galleri här på egen konst! :)

Så idag blir det uppvaktning för Carro. Jag ska självklart aggera kock. Och på menyn idag står det Smördegs inbakad fläskytterfilé med hemmgjorda pommes med mojokrydda och hemmagjord bearnaise sås och en fetaost sallad till! Lääängtar! Kommer bli så mumsigt! Sen blir det fest hos Carro och Tobbe! Så idag blir det att supa Carro under bordet! :P

Veckan har varit helt ok! Är ÄNTLIGEN!!!! klar med måleriet och tapeterna hos Carro och Tobbe. Dock har jag mer jobb som väntar men nu blir det en liten pause! Sköönt. Får så otroligt ont i ryggen! Funderar på att gå till farbror doktorn snart! Har så sjuukt ont i både rygg och nacke, vilket gör att det strålar upp i huvet. Bläää!

Utöver det har jag haft vovvarna hela veckan förutom i måndags! Tror jag det var!:S Och dom har varit så snälla så! Vädret har väl varit halvdan! Fint med sol men det har ju blåst ISKALLA vindar! Brr…När kommer våren?????

Nä, nu ska jag gosa lite med vovvarna på golvet innan det e dags för sista prommisen och sen iväg och laga kääk!

Trevlig helj! :)

[tags]Fredag, Födelsedag, Fest, Kalas, Fotografera, Måla, Tavla, Konst, Ryggvärk, Ryggsmärtor, Nackvärk, Promenad, , Hundar, Dagmatte, Vår, Sol[/tags]

Vår vovvar!

img_8737 Öj öj öj! Nu kommer vårkänslorna! Så väl för mig som för Stina!Tänka sig hur mycket gott det kan finnas på marken nu…Gammalt skräp och skit som legat under snön som nu tittat fram tycker Stina! Uäk…

Veckan hittils har bjudit på ”fint” väder och mysiga prommisar!Både bara med Stina och med dagvovvarn Pluto och Lydia! ”Problemen” med Pluto som jag tyckt varit jobbiga har förbättrats något enormt sen jag tog in Klickern som deras matte tipsade om! Inte alls dessa utbrott mot hundar utanför hundgården, och kommer mer än gärna på inkallning! Mysigt när det funkar som det ska! :) Och draget i kopplet är som bortblåst! NU är det ÄNNU mysigare och knalla runt med vovvarna, när alla sköter sig och är trevliga! :) Sen att vädret just idag har varit så otroligt mysigt är ju ett STORT plus! :) SOlen skiner och vattnet pålar ner i brunnarna och snön smäälter!:D

Så veckan utöver alla långa prommisar hade vi Carro på besök igår med sin lilla vovve Bella! En åtta årig liten dvärg eller kanin tax! Tror hon är dvärgtax men att hon är en aldeles för liten dvärgtax! haha,jaja, och det gick jätte bra! Lilla bella var ju äldst och visade det också! Efter bara några minuter visade bella vaarthon stod och alla vovvarna stäldes sig till rätta efter henne! Jätte kul! Tänka sig att en sååå liten skitkorv(ja, hon liknar faktist en;) flåt Fjället) kunde ha så mycket stake! Men ialf, pluto försökte sig på henne och hon sa ifrån och Pluto gick där ifrån direkt! haha! Aldrig sätt Pluto lyssna så snabbt tror jag:P Inne i hundgården senare blev det massa bus, och tom Bella lekte! Så kul och se! Tre ståra vovvar sen en förkrympt liten Bella! Sen bar det hemåt mot mig med vovvisarna! Och jag och Carro tillbringade dagen på golvet med vovvarna tills det var dags att lämna dom! JÄtte mysigt!

Idag gick vi med syrran på morgonen i det soliga vädret! Sen gick vi hem igen och mös här hemma i soffan en stund tills det var dags för nästa långis! Skulle nog kunna tillbringa hela dagarna ute nu när det e så fint väder!

När det gäller bara Stina så har vi börjat tagit upp en del träning ordentligt nu! ”ickeätakott”träningen tänkte jag börja med ordentligt nu, ska bara gå ut och hämta in ett gäng kottar. Sen har vi börjat md bakdelsträning. Stina är ju inte riiiktigt medvetan om att hon har en bakdel i alla väder så tänkte att det e lika bra att träna in! ALlt blir så mycket enklare då! FOten blir finare och hon blir smidigare!:) Har även börjat med att utfodra henne genom att kasta ut maten ute i olika terränger så hon får använda sin nos mer! Hon ÄLSKAR ju att spåra så det tycker hon är jääätte kul! Ska väll börja ta upp viltspåret snart när all hal is är borta! Utöver åvan har jag avancerat trixen hon redan kan och har även lagt in hand täcken och kombinationer, vilket har funkat fin fint på min tjej! Hon e så duktig!

Inkallningen är också på bättrings vägen då jag lagt in ett hand täcken!Dvs. när jag tar ut handen ska hon komma och sedan dutta nosen på min hand, och syftet med det är ju att hon ska ha mer översikt och mer koll på vart jag är! Vilket gör så hon inte sticker förlångt ifrån mig för då kan hon ju inte se! Så när hon kan det som smort ska jag börja ta in pipan i den övning så jag slipper skrika och ha mig! Måste tacka för detta tips då jag fått det av en hundinstruktör!

Ja, träna hundar e bland det roligaste som finns för mig! Och när man har en så duktig hund som stina så e det ännu roligare:)

Nä nu ska jag ta och gå ut en sväng i solen och träna lite med Stinis!

LÄgger upp några kort fårn veckan på stina och vovvarna!

Hej hej!:)

[tags]Vår, Hundar, Labrador, Border Collie, Schäfer, Stövare, Jämthund, Hundpromenad, Dagmatte, Hundvakt, Hundpassning, Daghund, Rudan[/tags]

Vill ha sommar…

Nu sitter jag här, precis vaknat, nästan! Tog en väl behövlig sovmorgon idag! Gud va skönt det var att ligga kvar i sängen när killen gick till jobbet klockan 6 imorse, skadeglad som man är!:P Somnade om till lite skön musik, och drömde om sommaren!!!

Roligaste med drömmen var att det hände inga konstiga saker som det brukar i drömmar, utan jag var ute, det var varmt och jag gick och drack te (kanske lite konstigt!) på morgon prommisen med Stina. Men gud vad jag blev besviken när jag vakna! Kunde det inte bara varit sommar? eller ialf vår?

Iofs så börjar snön nu att töa bort, och jag hoppas med HELA mitt hjärta att detta var den sista snön vi får se nu fram tills nästa vinter. Alla här hemma lapar sol så fort den tittar fram! Hunden blir sprallig, katterna har letat sig fram till varenda solstråle på golvet och ligger och solar! Rambo, ena katten skriker panikslaget framör blakong dörren och vill gå ut! Stackars Rambo, han skulle trivas så bra som utekatt. Men det går inte när man bor i lägenhet!

Och jag mår bättre idag! Sitter och smyg planerar min sommar! Vi ska ut i skärgården jag och några polare! Packa väskorna med tält och stormkök. Ta lillbåten från årsta och dra till små små obebodda öar som Carros pappa berättat om! Ta färgan över til större öar och bara leva! Leva med havet, leva med svenska sommaren, leva med naturen! Fan längtar så!

Ska försöka hitta ett sommarjobb också och samla ihop pengar då snubben vill åka utomlands! Dock funderar jag på att vi ska spara pengar till nästa vinter och dra till nått varmt och mysigt ställe då istället! Är ju lite emot att åka ifrån svergie på sommaren! När den väl är här ska man njuta av den här, tycker jag! Dessutom skulle en utomlandsresa sitta bättre på vintern! Vem vet, kanske minskar vinterdeppet både innan och efter!? Dessutom har man ju då något att se framemot när hösten börjar komma och kylan biter i kinderna!

Några festivaler blir det nog inga iår! Det skulle vara swerock då men det kostar ju aldeles för mycket! Öland roots skulle jag faktist kunna tänka mig att åka till igen! Smutsigt, äckligt, ja! MEN, campingen och området ligger precis vid havet, så man sitter mesta delen på stranden, badar och dricker pissöl! För att senare på nätterna är det drum and bass fester på stranden! Dessutom är den billig, och den är bara i två dagar! Och det klara man ju ! Dock är vägen hem så hiiiimla hemsk! Nä får se hur det blir där! Kompisar förösker även få med mig till hultan! Men fan! Näää… Jag SKA göra hultan en gång i mitt liv, det tycker jag är ett måste som festivalmänniska! Men tror faktist inte jag kommer trivas alls! Men vem vet! Rooskilde har jag alltid velat till men även det är för dyrt för iår! Nä, jag tror jag känner för en lugnare och trevlig sommar i skärgården! Tänkte även låna landet på Årsta lite mer denna sommar! Så hiiimla mysigt att vara där! Tio minuters promenad avstånd till fin strand och havet och
båten! 20 min till torget! Grilla, sola, ha vattenkrig, ta långa skogspromenader, fiska, åka båten! Vill flytta ut dit på sommaren! Myyyyyys!

Nä, slut drömt för idag! Oavsätt hur mkt man planerar känns det som att man gör ca en tredje del av vad man velat! Varför???? Fan blir så trött på mig själv ibland! De e sommar, det är väll bara ligga i! Aja! Sen valparna på det! Om det blir något! Nä fy fan! Det blir som det blir!

Nu ska jag käka frulle, och sätta på mig kläder och rulla ut och hämta dagvovvarna och ta en skogis tänkte jag! Fan kanske ska kolla om syrran vill med! På en offroad tripp i skogen! Så tråkigt att gå själv!:)

Hej hopp !

[tags]Vinter, Vinterdepression, Snö, Vår, Längtan, Sommar, Sommarvärme, Sol, Skärgård, Skärgården, Camping, Båt, Båtar, Resa, Sommarjobb, Vinterresa, Värme[/tags]

Fredag och soool!

img_8400Idag e det fredag och soool! Myyysigt med sol, dock var det inte det imorse.

Idag hämtade jag dagvovvarna vid halv nio och fick ett glatt bemötande. Mötte syrran utanför och följde med henne och lämna Miranda på kyrkis. Alltid lika kul med lite sällskap på prommisarna. Tre hundar är inte alltid lika roliga när alla är kopplade då den ena stannar och så ska den andra nån annanstans så blir det lätt trassel, så syrran tog Stin och Jagpluto och Lydia. Vovvarna gick fin fot hela vägen. Det började snöa stooora flingor och jag kände att ush, jag som hade sånna skogis planer för dagen med vovvarna. Men ändring blev det, nu skiner solen på som bara den och jag ska snart bege mig ut i skog och mark med doggsen innan jag lämnar dom.

Som sagt tog vi en prommis imrose, och gick sen till hundgården för att låta vovvarna springa av sig. Stina ska ju strax börja löpa så jag har ju inte henne lös på prommisarna häller, vet inte om hon löper tyst eller så men hon tillåter inte pluto rida på henne än ialf och det är ju ett tecken på att hon inte är villig..Än! Men det va mysigt i hundgården och vovvarna lekte så fint, en del tjaffs mellan varven men inget som blir allvar.

Lydia har ju en tendens att ligga på Pluto och ”valla” som jag ser det pluto genom att naffsa han i bakbenen, vilket gör att pluto blir förbannad så blir det en konflikt med två vovvar som skäller och Stina som kutar in och försöker agera fredsmäklare, idag fick hon en reäl utskällning av Lydia dessutom, men inget min tjej inte kan ta. Men som sagt, inget är ju allvarligt. Så bara man går emellan mellan varven så e det lugnt. Dessutom har jag infört en ”break” på Stina och Lydia mellan varven då dom kan börja leka väldigt intensivt.

Lydia är rätt på och het i leken och Stina lite mer mjukare och klumpigare, så där kan det bli små konflikter, och när Stina då drar sig undan så tar Lydia Pluto istället, MEN som sagt, efter att jag infört ”breaket” så hinner det aldrig bli så längre, och både Lydia och Stina uppskattar att få sitta ner en stund och bara varva ner! Pluto behöver inte precis varva ner, han är ju cool lugn nästan jämnt:D… Coola Herren!;)

Så efter ca en timmes lek så gick vi hemmåt mot mig då jag blev så fruktansvärt hungrig, och varmt va det inte häller.

Dock hände det en incident på vägen hem som jag aldrig sätt förut hos Pluto. Pluto och lydia fick syn på en ekorre, och Pluto drog, med mig i kopplet, och jag halka efter och fick TACK och lov stopp på han, och tappade inte kopplet. Och i och med att Pluto drog så e ju det självklart att Lydia hänger på, dock såg hon mest chockad ut när hon märkte att jag flög efter som en vante, och stanna! Pluto dock fick jag ta i halsbandet så jag hade full kontroll! Som tur var så var det på gården allt hände så det gick snabbt att komma in. Och tacka gudarna för det, för jag var ju både chockad, rädd för att tappa honom då han sticker när han e lös, och speciellt där hade ju han stuckit efter ekorren, sen fysiskt trött efter den lilla ”kamp” vi gick igenom! SÅ det var en ny sida av Pluto jag fick se. Inte så chockerande igentligen då han ändå är en hund som enbart har jakt raser i sig, men hade ju inte sätt att han varit speciellt intresserad av sånt då vi gått förbi ett gäng harar, det enda han gjort då är att kanske
små dra och gnälla lite och vifta på svansen! Men men… Då vet man att ekorrar är EXTRA roliga! haha..

Nu har jag ju haft hundarna ett tag så ”smkemånaden” är ju över. Och det määrks, dom töjer på gränserna mer och mer för varje dag och testar mig i nästan alla situationer. Lydia förstår nästan på en gång och lägger ner innan jag en behövt säga till på skarpen, Pluto dock stänger av helt mellan varven, och det handlar inte om att han inte förstår tror jag utan att han bara inte vill:P Hans matte som troligen kommer läsa det här förstår nog exakt vad jag menar..:D Och ibland känns det som om han stirrar på en och säger” Du kan prata, skrika, kalla, locka hur mkt du vill, jag tänker INTE lyssna ändå för jag har inte lust, och den här kotten luktar mkt godare än dig” haha… Men det är mycket charm också… :)Pluto är ju ett stor charmtroll! :)

Nä, snart kommer det avta när dom förstår att det går inte att testa mig. Jag är bestämd och menar det jag säger! Så det blir så bra så!:) Lite kul med arbete också, att träna och läsa dom underbara liven!:) Lydiahar dessutom blivit mer frammåt inne hemma hos mig, och tar för sig mer, så de e kul att se att dom börjar vänja sig vid sin dagmatte!:) Igår kom även min bästa kompis hem till mig och blev TOK förälskad i Lydia! Och Lydia verkade tycka Carro vara väldigt mysig också, för hon hoppade upp i soffan och la sig på henne och somna! Så sött!

Så nu ska Carro ut i hundvärlden och se sig om för en vovve med liknande raser som Lydia! HOn blev totalt ner kärrad i hennes personlighet, precis vad hon vil ha en hund som älskar att gosa och som är på G ute och en hund som hon kan träna med. Dock är det ju ett lotto med blandisar, man vet aldrig vilka egenskaper dom får av dom olika raserna, men som sagt, man formar ju sin hund också!Så nu önskar vi alla Carro ett stort lycka till, och hoppas hon hittar sin hund i denna stora värld!:) Du har varit hundlös för länge nu tycker jag själv så nu e det dags för dig att skaffa dig en ny! Jag ska hjälpa dig*nickar* ;)

Nä nu blir det utgång innan hundarna ska hem till sin matte! TÄnkte ta rudan idag och knalla, så myys väder nu också, solen skiiiiner massor:)

Uppdaterar lite om prommisen sen och lägger upp bilder från den, tänkte nämligen vara så duktig att ta med mig kameran igen!:)

Hej så länge!

Uppdatering! 14:41

Ja, nu har jag äntligen kommit hem efter den underbara prommisen! Lämnade hundarna vid två rycket, kändes taskit nu när det e så fint väder, hade kunnat varit ute hur länge som hällst, men jag har såå mkt tt göra inför kvällen och heljen, men deras matte kommer ju hem alldeles snart!:) Vovvarnaär säkert lite små trötta också så dom sussar nog gott nu! Som Stina!

ALlt gick jätte bra och Stina och Lydia kuta gärnet, och Pluto var nöjd med sitt stros, lite drag kamp blev det också för plutos del med en pinne, men han inte få fram kameran då:(…

Nä, nu fr jag en liten pause under heljen bland vovvar och frilufsliv! Imorgon åker Stina till syrran för att sova där under natten, då matte ska parta loss lite! Och det ska bli lite skönt faktist, att bara få vara en dag!:)

Nä nu ska jag rulla vidare, stackars Stina får aldrig sova!

Trevlig helj!

[tags]Hundar, Labrador, Border Collie, Schäfer, Stövare, Jämthund, Hundpromenad, Dagmatte, Hundvakt, Hundpassning, Daghund, Rudan[/tags]

Stina och dagvovvarna…

img_8317Jaha, nu vad det ett bra tag sen jag skrev något här, det mesta pga av allt dator strul och att jag inte ha någon egen data för tillfället.. Men rätt mycket har hänt sen senast!

Jag har tagit mig ett par daghundar, dels för att jag känner att jag har den tiden och för att skaffa lite extra pengar, och finns det något bättre än att tillbringa dagarna till dom underbara liven och låånga skogspromenader och bus?

Hundarna jag är dagmatte åt heter Pluto och Lydia. Pluto är en jämthund/stövare blandis på 8 år. En otroligt stor och bestämd herre som pratar och piper mycket. Vill alltid vara med! Märks vilka raser han har i sig! Men har lätt till lek, och är lydias och Stinas lekpolis i rastgården. Går det för hett till kommer Pluto till undersättning!:) En herre som man verkligen kan kalla herre tycker jag! Hans matte säger att han ”väljer sin människor” och det måste jag verkligen hålla med om!:)

Lydia är en schäfer/labrador/border collie blandis på 2 år. En energi knippe med stort E. Alltid med och otroligt lyhörd. Mycket border i henne skulle jag tro. Otroligt sött ansikte som gör så man nästan tycker synd om henne ibland, hon kan se otroligt övergiven och ledsen ut!:P haha.. Älskar när man sparkar kottar och busa, men som sagt, hon är ju bara två år än, så det e mycket bus i henne!:)

Nu har inte jag haft hundarna så länge, men man lär känna dom på nytt varje dag! Och varje dag ser man en annan sida av dom!:) Men två otroligt egna och fina hundar är dom! Och har en jätte trevlig matte! Så det smittar väll!:)

Alltså ska jag försöka uppdataera här så ofta jag kan och kommer alltså inte alltid bara handla om Stina utan Stina och dagvovvarna! SKa försöka vara duktigare på att ta med mig kameran också!

Idag har vi varit ute i skogen på en låååång prommis, och offroad blev den också! Jag packade väskan med lite diverse saker godis och tennisbollar. SYftet var att jag skulle lägga ett spår till Stina samtidigt, men kom ju på att det va helt onödigt då Stina faktist var med haha…ibland har man ju inte hjärnan med sig. Men ialf, så bar det ut skogen, och jag hatar ju vägarna de e roligare att gå offroad. SÅ det blev mycket klättra berg, dessutom lyckades jag att självklart trampa sönder is som jag inte såg, hundarna är ju lite lättare än mig, så jag blev lerig och blöt, som senare frös till is, jätte mysigt..Nooot.! haha… Tur hade jag med vädret ialf för solen tittade fram och den värmde så mysigt! Väl uppe på ett berg lekte vi ”sök bollarna” då mest stina faktist var på, Lydia ville bara att jag skulle kasta dom, men lite tanke gympa blev det, dock inte för Pluto som var helt uppe i sitt sökande efter den perfekta isbiten eftersom jag hade råkat trampat upp en förfrusen vattenpöl. Körde lite godis spår
också och det var uppskattat! Men mest blev det motion och bus bland träden! Jag lyckades också SJÄLVKLART tappa bort mig så prommisen blev lite längre än den var menad att bli! Men hundarna klagade inte, inte jag häller igentligen, det var ju så myyysigt väder!

Så prommisen slutade med att vovvarna fick busa lite i rastgården, då mest för Plutos skull då han inte kan vara lös! Sen gick vi hem till mig och det va tre trötta hundar som lunkade vid min sida hela vägen hem! Nu ligger dom alla tre och har total deckat. Stina på mina fötter(självklart), Lydia vid dörren och pluto under soff bordet. Och dom lyfter inte ens huvudet som dom brukar när jag knallar runt. Snuttisar!

Men snart bär det av på en till kortare prommis för att sedan lämna hem vovvarna!

Lägger upp lite bilder från skogen, dock hade jag helt fel inställning på kameran så korten blev inte alls bra, men det får duga:)

Voff voff!:)

[tags]Hundar, Labrador, Border Collie, Schäfer, Stövare, Jämthund, Hundpromenad, Dagmatte, Hundvakt, Hundpassning, Daghund[/tags]

Skönhetsdag!

img_7982Idag har vi alltså haft en liten skönhetsdag! Stina är väl inte den gladaste, skulle hon få bestäma skulle hon springa runt lerig varje dag och trivas till hundra men ja! Matte blev glad ialf!:P Badad, fått klorna klippta och filade(har så långa pulpor så måste fila också, vågar inte klippa så mkt) .

Dagen började med en kort morronprommis, följt av massa träning hemma.Vi tränade lite gamla trix, och började även på nya. Hon är en klippa på ord alltså! Nu kan hon runt(går runt i en cirkel) och ANDRA runt,(går runt andra hållet). Tog henne några repetitioner sen satt det:) tränade även in en del freestyle trix.(inte för att vi ska tävla eller så men det är kul och bra stimulans)

Sedan gick vi ut på en långis! Tyvär glömde jag kameran och kom på det när jag kom förlångt hemmifrån så det blev inga kort . Men väl i skogen körde vi lite godis sök, vilket är en barnlek för stina. Sedan började vi än en gång på inkallning med pipa. Tredje gången gillt nu! Nu ska det banne mig funka. (har varit dålig med att ha med mig den och det har resulterat i att det aldrig suttit som det ska)… Nu funkar det väl OK! Men hon e fortf. seg och blir dövöra när hon hittat nått spår eller nått gott att lukta på. Men det är väl så dom är!:P Vankas det nått gott(?) någonstans i närheten så finns inget annat runt om, Stina ska hitta det pungt slut. Idag avslutade hon till och med en bajsning för att hon fick vittring på något att äta, sprang dit, åt(vet ej vad, säkert nått jätte mumma..noot)och satte sig sedan igen för att avklara sin bajsning. Dum hund!

Ja ja, nu faller snön här i mängder och Stina e ny badad, så nu blir det till med hårtorken, en vilostund för stina tills nästa rastning! Stina fick ju vattensvans i våras och det är inget vi vill ha här igen. Så nu måste hon vara relativ torr och varm om rumpen nu när det e så kallt ute. Igentligen skulle jag väll inte badat henne nu nä det e som kallast, men hon har rullat sig i nått kladd, och var otroligt smutsig så ja, då blev det en dusch! Får väll knåpa ihop någon hemmagjord rumpvärmare som hon får ha på sig idag…Hatar kläder på hundar men det kanske e bra på henne nu så hon inte får vattensvans igen. Får se vad jag kan hitta på! Rent och ny bäddat i korgen ska hon få också! :)

Ut i snön och lek nu!:)

Hej hopp!

[tags]Hund, Hundar, Labrador, Labradorer, Hunddressyr, Dressyr[/tags]

Separationsångest, kottar och träning…

Muuumma...Snööö!Jahapp, så här lagom EFTER jul och nyår så kommer snön…Jag personligen vill ju bara ha vår nu, men ja, vet ialf en som blev glad…STINA! Odågan fick tokryck, och sprang i cirklar igår kväll…

För att komma till sak.. Nu när Stinas blogg äntligen kommit igång kanske jag ska skriva lite om vad som hänt och så!

Stina kom alltså till mig den 14 april 2008. Och det va den lyckligaste dagen i mitt liv. Kunde aldrig fått en bättre jycke.

Och nu har redan drygt nio månader gått sen vi fann varandra, och jag måste säga att gud så snabbt tiden går. Känns som igår!

Det är ju tanken att denna blogg ska bli som en Stinas träningsblogg där jag uppdaterar om Stinas framgångar när det gäller träning, bla spår och lydnad. Men även annan mental träning. Och jag måste säga. Stina är en klippa när det gäller lära sig nya saker. Hon snappar upp allt på bara några få ”genomgångar” och förstår vinken på en gång. Har nog aldrig träffat en så smidig labbe som henne.

När Stina kom hade hon ju den vanliga grundlydnaden och mer därtill eftersom hon var/är utbildad ledarhund. Men hon kunde nästan inga konster alls. Fick till och med lära in tass för det va lite knakigt. För mig som bara ”lekt” och umgåts med sällskapshundar var det konstigt:P så jag satte igång på en gång med alla olika trix. Och på två veckor drygt hade hon lärt in sig runt tio trix. :O Till min stora förvåning. Trodde inte hon skulle tycka det var alls kul, men jo då, bland det bästa hon vet. Att få tänka. Och göra något nytt, och speciellt ihop med matte. En klapp på bringan är som en godisbit för denna tjej. Så några trix som Stina kan idag är ex. sitt, ligg, tass, andra tassen, stå, gå, sitta fint, high five, vinka, slalom,kö,hopp över ben, vad säger hunden, snurra runt ,är väl dom jag kommer på så här på rak arm.

Sen kan hon hämta (apportera) olika saker på kommando, som bollen, kopplet, ge matte en öl;),hämta flaskan, ta den etc. det finns inge stopp på henne. Sen har hon ju kvar saker från ledarhundutbildningen också som att söka upp och plocka upp saker jag tappar ute som vantar, nycklar etc. hon kan även plocka upp kreditkort, och riktigt små saker. Hon lär sig vägar som en ledarhund ska och vet exakt vart vi ska om vi går åt vissa håll. Stannar vid trottoarer och markerar vägar. Som sagt, hon har mycket i skallen denna dam. Dock måste jag säga att jag varit slarvig med att hålla ledarhundsträningen. Dock behöver jag ingen ledarhund, men som sagt, det dom lär sig är riktigt bra saker att behålla i vardagen. Så får skärpa mig med det:P

Nu blev det mycket ”skryt” om henne, men jag tycker att jag har rätt att göra det för hon är värd det:) Nånstans måste jag ju få skryta om min snutta…

Det vi har framför oss nu är väll att ta upp viltspår ordentligt. Man märker att hon verkligen behöver använda näsan. En till första placering så blir damen viltspårs champion och det är ju inte illa pinkat.Och sedan lite mer lydnad. Sen kommer väll det en mängd nya trix också. Se hur mycket hon får in:)

Har även ett litet eget experiment som jag snart ska börja med, och det är att se hur många olika benämningar/namn hon kan lära sig. Har redan börjat med bollen, vilken hon nu kan, sedan har jag nu börjat avancera med pipis och grisen. Det går sakta framåt, och damen tänker så det knakar, men det går framåt.

Några trix som jag börjat lite smått på är: Skäms, rulla runt, pang(spela död)…

Men nu under julen och nyår har det inte blivit så mkt träning så ja, vi får nog börja om på ny kula..:)

Utifrån träningen så har vi verkligen kommit nära varandra. Hon har blivit en i ”gänget” redan och polarna blir chockade när inte Stina kommer skuttandes bakom mig på fredagskvällarna. Hon har även fått ett par riktiga hundhatare att öppna ögonen för denna underbara art. Och det är ju lite kul… Hon är så bra med nya människor, hon ligger inte på och läser människor ovanligt bra. Hon är inte precis den hunden som stojjar runt överallt. Hon lägger sig i alla miljöer och kan sova som en stock, så länge jag är i rummet dvs. går jag ut ur rummet vankar hon efter.

Det är nog det enda jobbiga med Stina, att hon har separationsångest. Och lämnar mig knappt ur synfältet. Men det har lugnat ner sig enormt sen hon kom. Men ja, lite charmigt e det ändå. Måste jag säga. Dom gånger hon inte är mig hack i häl så e det nästan jag som får separationsångest:P Närå, som sagt, det är viktigt att jag tränar bort det till viss del också för det är stress framkallande och det är inte bra, man har ju sätt vad stress kan göra hundar.

Sedan har ju Stina fått för sig den senaste tiden att kottar är svingott. Och tuggar i sig ett helt gäng under prommisarna. Tills det sa stopp, hon satte sig och bajsa, och ut kom ENBART kottflisor som ramlade ur henne. Jahapp tänkte jag, vad gör jag nu då? FÖrstoppad av kottar var hon ett dygn, och jag va livrädd för att det skulle riva upp hennes tarmar. Så det blev att springa till affären och köpa en munkorg till odågan.. Som inte alls var uppskattad av fina damen, så hon vägrade gå till att börja med, för att sedan ta några steg och sedan dra huvet i marken. Man kan ju inte gå med en tygbit runt munnen häller? … Men men, nu är magen igång och mer korrigering krävs från min sida när det gäller kottar. Byta ut med leksaker, och andra saker och berömma. Men nu är ju snön här så nu går hon som en plog med öppet gap i snön istället. Avmaskning!!!!!!! Ja ja, det river inte upp tarmarna ialf.

Sommarna betar hon gräs som en kossa, hösten är det kottar som gäller, vinterna är det plogen, och nu får vi se vad våren bjuder på för ”smaskigt”…Läängtar…inte..

Det är ju så det är att leva med labbe. Kan ju vara glad att hon inte käkar hundbajs ialf. ush!

Vink vink!

[tags]Hund, Hundar, Labrador, Labradorer, Hunddressyr, Dressyr, Vinter, Snö[/tags]

Nya året..

Nu har år 2008 precis passerat livet och blivit ett minne blott. Under året har jag många roliga upplevelser och minnen som kommer följa mig till graven men även ett gäng tråkiga händelser. Men det är väll så livet ska vara, upp och nedgångar. Utan nedgångar märker man ju inte uppgångarna.

Stina kom in i mitt liv, jag kom ut ur ett dåligt förhållande för gått, träffat ett gäng mycket trevliga människor, och gjort små resor som varit otroligt roliga. Vänner har flygit till himlen aldeles för tidigt(Rest in peace) och jag har gjort klantiga saker som jag fått sota för. Men som sagt, det är ett minne blott och livet går vidare.

Så sjukt det där igentligen. Även fast tiden står still ibland i hemska tider så går ändå livet vidare. Man vaknar upp efter två månader och upptäcker att fan, tiden går och jag står kvar, och då får man den där känslan av att man är ett litet pollen som flyger med vinden, varken sig den vill eller ej. Den flyger vidare, och sitt trygga hem är ett minne blott. Och man kan inget göra.

Tiden kontrollerar oss, och vare sig vi vill eller ej så kommer den alltid gå, den stannar inte upp för att man själv gör det. Därför har jag lärt mig en av dom viktigaste sakerna i livet detta år, att inte stanna och blicka bakåt, utan gå samtidigt som man blickar bakåt. För vi alla har ett mål som vi ska nå. Och det hjälper inte att stanna, för tiden går! Tick tack, tick tack!

Livet är som en bok, vare sig man ville ller ej så tar en rad slut, och man börjar på en annan! Kapitlen tar slut, och höjer ribban till nästa, och rätt vad det är så är boken slut. Då e det slut! The end, stopp, och noll! Så då har man två val… Stå stilla och skriva en halvdan roman, eller gå framåt och skriva en otrolig bok som har alla olika kategorier i sig. Det lär bli en best seller! (stavning?)

Ja ja…Då e det… Nu börjar ett nytt kapitel för mig och jag ahr många planer för detta år, och jag hoppas jag kan genom gå alla.

Har börjat en nu. Idag började jag plugga, en konstkurs på malmfältens folkhögskola. En kurs där jag får lära mig mer om teckning, och akvarell målning. Känns JÄTTE kul och jag ser framemot detta något enormt! Så nu jävlar kommer tavlorna ramla in här! Dessutom har min kamera som var ”trasig” lagats av (harkel:P)Jockes tydligen magiska händer. För så fort han tog den i händerna fungera den normalt igen. Så ja, det va en billig reparation:P Så nu ska jag snygga upp konst sidan här inne med ordentliga fotton som inte missvisar färger och dylikt!

I år kommer även om allt går som det ska Stina få valpar. Har en kompis vars pappa har en renrasig Labbe vid namn Master som ville ha valpar efter honom, och jag ville ha valp efter stina så vi slog ihop och ja! Går alla undersökningar och sådant som vi vill så blir det valpar till våren! :) Master och Stina skulle ge otroligt fina valpar ihop, båda är av den bredare typen, men ändå inte den klassiska ”utställnings”varianten utan av den äldre varianten. Båda kommer från mcket fina linjer och två mycket bra kennlar. Inga sjukdommar etc. så troligen går allt otroligt bra!:)

Jag ska även föröska hitta ett jobb detta år så jag får in pengar. Drömmen är ju att kunna fly boet i år, men ja, det får vi se hur det blir med det! En sak i taget som mamma alltid säger till mig!;)

Nä, nu har jag skrivit av mig lite skit, och ska väll pallra mig ut med hunden! Usha…Det e SÅÅÅ kallt nu! 13 minus igår nu är det 8 minus. Och jag e inte ensam om att frysa, Stina har börjat frysa om tassarna så hon haltar mellan varven. DÅ får man stanna och värma lilla tassen och sedan gå vidare för att stanna igen och värma en annan. Vet inte om det bara är tassarna, eller om det är köldkramp som det så fint heter. Som gör att musklerna i benen stelnar, eller om hon tom kabnske fått svamp som gör ont. Men har inte märkt av att hon slickat sig mer undertassarna inne eler så så tror mer på köldkramp. Blir det ännu kallare s blir det att köpa täcke till henne eller nå slags benvärmare.

Ush…Hatar hundar med kläder men ja, vad gör man när ens älskling fryser!

Förhoppningsvis så kommer väll kanske Stinas blogg igång här snart så jag kan skriva om henne där istället!:)

ja ja, god fortsättning och allt sådant!

Hej hopp!

[tags]Vinter, Vinterkyla, Kyla, Kallt, Hundar, Labrador, Labradorer, Valpar, Hundvalpar, Hundvalp, Hunduppfödning, Kennel, Kennlar, Foto, Fotograf, Fotografera, Fotografering, Kameror, Systemkamera, Konst, Akvarell, Målning, Teckning, Folkhögskola, Plugga[/tags]

Daaaata….

ÄNTLIGEN har jag fått en fungerande data igen så jag kan surfa och lyssna på musik. Min stationära data har ju total kolat, nått som inte står rätt till där, och konstigt är väl inte det då den har några år på nacken.

Så nu har jag fått en bärbardata av min kära syster och jocke. TAAAAAACK!

Den är inte den bästa, och inte den snabbaste MEN den fungerar, och det är det som räknas, sen att den låter som en gräsklippare när man ber den öppna ett program är ju en sak, men lite charmigt e det! Ska formatera om den tänkte jag så kanske den mår lite bättre! :)

Just nu håller jag på med maten inför kvällen. Det blir tandoori kyckling a la jenny, med ris och hemmagjord klyftpotatis och hemmagjord bearneisesås… Mumma, hoppas såsen inte skär sig bara!

Ska bli så mysigt, ska bjuda hit min bästa vän Carro och hennes snubbe Tobbe på middag, för att fira att Carro tog sin uska Examen i onsdags. GRATTIS gumman! Är så stolt över dig!<3 Nu kommer jag använda dig som sjukvårdupplysningen…*hypokondriker* haha.

Sedan efter middagen kommer några polare över, ska dricka lite öl och vin och spela spel och även fira Michelle som fyllde 21 år i förrgår. GRATTIIIS!! :)

Det kommer nog bli en mycket trevlig kväll, eller hoppas på det ialf! Jag är inte kanske i den bästa formen just nu för att festa, men inget blir ju bättre av att sitta och deppa.

Snart är det ju julafton också! Lääängtar efter julskinkan och laxen! Känner mig lite dålig, då jag e så pass gammal nu så jag borde köpa julklappar, men är man arbetslös så är man! Förlåt familjen! Nästa jul får ni dubbelt:P

Nä, hade nog inte igentligen så mycket att skriva om, utan kände mest för att blotta min dag här…typ…^^ haha…

Jahopp, nu bär det av mot köket och förbereda allt och diska så man slipper göra så mycket efter!

Ha en trevlig lördag!

hejpa!!

[tags]Datorer, Deppa, Middag, Jul, Julmat, Julklappar, Vänner[/tags]

Barndomsminnen…

stina

Jaha! Då var vintern här på riktigt. Massor av snö har kommit under nattens lilla storm. Ush, vad kallt och hemskt det var att vara ute på sista kissrundan igår kväll med hunden. Stina fladdra runt som en vante och jag höll på att ramla ett x antal gånger. Varför ska jag alltid ramla för? haha

Men jag måste medge att det faktist är lite mysigt med snö. Nu är det ju inget fjuttigt som ligger på marken utan decimeter snö som knarrar under fötterna när man går. Väcker gammla minnen från när man va liten. Sen att det blir ljusare på något sätt. Och tystheten. Så mysigt och gå på kvällarna och det är helt knäppt tyst och gatulyktorna ljus reflekteras av den vita snön.

Sen finns du ju självklart massa neggativt också;) jag kan ju inte sitta här och va helt possetiv nu :P Fötterna bulttar av kyla händerna är svin kalla och det är såå mycket jobbigare att gå. Haha.. Men ska jag vara ärlig så är jag nog en liten fjäll människa.

Var ju alltid uppe i fjällen när jag var liten och åkte skidor och drack varm chocklad och åt limpmackor med ost och prickig korv på uppe på bergen. Eller när vi alltid var uppe i Åsele där vi har landställe. Var ute och byggde snö grottor i den typ 2 meter höga snön, hoppadefrån ballkongen från huset rakt ned i snön.

Kommer aldrig glömma våra skoter resor när vi drog ut hela familjen där uppe och åkte in i det norrländska landskapet och stannade till och wokade över öppen eld och satt inkurade i renfällar och drack varma drycker. Och sen kom man hem och glev in på det varma golvet, och satte sig framför en sprakande brasa och drack varm chocklad under ull filtar.

Eller som den gången vi åkte till några samer som bodde nära. Satt i kåtorna och drack och åt gott och jag va ute i hagen och klappade små ren bebisar. Jag blev ju självklart helt kär i en och ville ha med mig den hem.

Saknar det så, att få vakna upp i huset under duntäcket, sträcka på sig och gå ned för den knarriga trappan och mötas av det störta frukost bordet som fanns. Kokta ägg, fil och musli, bröd av alla dess slag,grönsaker,frukt och det doftade en blandning av nykokt kaffe och the. Och sedan sitta där och undra :jaha, vad skulle vi hitta på idag?

För alltid var det något. Man satt aldrig stilla och dega, utan det var ut på skoter färd, skogs promenader, skottning eller för min del då lek i snön. Och när solen värmde gjorde vi alltid soffor i våran gigantiska hög av snö som var bort plogad från uppfarten. Och sedan lade vi massor av ren och älg fällar där och så satt vi där i bara termobyxor och en tjock tröjja och njöt av solen. Jag grävde ofta gånger och grottor i den högen och inredde allt i snö och tog in fällar och filtar. Det var så mysigt!

Och på kvällarna lös hela uppgången till huset av värmeljus i små snöbolls lycktor som jag flititgt hade suttit och gjort. Och så denna tystnad. Man stog på verandan, det va helt kolsvart ute och det var knäppt tyst. Det nästan tjöt i öronen. Då och då hörde man något brak i skogen av en vilsen älg eller ren. Så gick man in, i värmen, och de lukta brasa i hela huset, och vi satt hela familjen vid köksbordet och spelade uno och drack cola och åt massa snacks och godis.

Åh, vad jag saknar det just nu! Snön väcker många minnen från barndommen.

Jag får glädjas åt hundens glädje istället nu! Stina är TOTALT helt flipp glad. Skuttar runt som en hare och går med munnen i marken som en plog. Mumma! sa stina. Blää sa matte. Avmaskning i vår? haha…

Så ikväll blir det nog lite lek i backen. Har ingen pulka, vilket jag MÅSTE införskaffa. Det är ju så kuuul!:D Kommer nog aldrig växa upp där! Så sjukt kul och brassa ned för backen. Kommer ihåg förra året när vi görde en helkväll i backen med alla polare. SKIT kul hade vi tills en polare ramla och bröt nyckelbenet. Som sagt, man är inte lika böjlig i benen längre som när man va liten, så man får ju ta det liiite piano! Jag körde ju en 90 graders bakåt halkning mitt i backen förra året och ryggen mådde INTE bra av det. Men fan! Lite får man tåla!

Nä, nu ska jag städa lite och diska!

Njut av snön så länge den varar!

[tags]Barndomsminnen, Barndom, Åsele, Vinter, Snö, Kyla, Kallt, Pulka, Pulkåkning, Hundar[/tags]

Man väljer sin vardag!

Jaha, då sitter man här en Måndag! Svin kallt är det ute, och jag e redan trött på vintern, och då har det inte ens kommit så mycket snö än! Det snöade lite igår dock, stora vita flingor, men inte gladare belv jag för det. Saknar den där känslan man fick när man var liten när första snön föll, hela kroppen blev varm och lyckan bara spred sig i kroppen. Nu blir jag bara ännu mer deppad och längtar ännu mer till sommaren. Dock är ju vintern en VÄLDIGT fin årstid. Ialf när det ligger snö på marken och på träden, men det va länge sen vi hade en sån fin vinter tycker jag. Eller e det bara jag som ignorerat det?

Idag har det varit en rätt seg dag, men ändå har jag haft massa sysslor att göra, inga roliga dock. Det var ialf mysigt och vakna till solskenet i morse. Låg i min varma säng med tryggar armar som höll om mig och drömde mig bort. Det var en mysig start på en seg dag!

Ush, vad neggativ jag känner mig idag! Idag är allt bara jobbigt och tråkigt. Och mer och mer människor runt om än faller in i deppressioner. Hatar att sitta utanför och bara lyssna på deppiga vänner. Man mår så dåligt i hjärtat, man kan ju inte hjälpa mer än att bara vara där, och lyssna! Så maktlös. Förstår inte varför igentligen man är så deppig och neggo. Man har ju så mycket att leva för, så mycket man kan göra, och man är ung och frisk. Men ändå gör man inget. Igentligen ska man vakna varje morgon, ha en OVANLIG syssla eller sak som är rolig att göra i tankarna, och GÖRA den saken, behöver inte va något stort, kan vara att ringa en glömd vän, hälla ut såpa på golvet i vardagrummet och åka på arslet, ta tåget, åka till något ställe man inte varit på och bara kolla läget, göra trolldeg och göra flummiga figurer, vad som! Det e ju så jävla enkelt och sätta lite tvist på vardagen, men endå gör man inte det. Varför?

Så går man här, samma jävla vardag och klagar och klagar. Och heljerna då, dom e inte häller så där spännande som dom skulle kunna vara. Utan man gör alltid samma gamla saker. Fredag, man trängs bland alla andra männsikor som inte har någon fantasi på bolaget. Står i mils långa köer, och klagar. Klagar på att dom inte har mer kasser öppna, att folk luktar illa, och stressar upp sig i onödan. Och när man väl kommit ut så e det stress hem, laga käka, duscha sen gå å träffa polarna och dricka den där ölen eller vinet man köpte och göra EXAKT samma sak som man alltid gör. SItter, dricker, och dricker alltid den där extra ölen som man inte borde druckit. BLir så där äkligt aprak. Och allt för att man ska komma bort från sin vardag, bort från den där vanliga sinnes stämmningen. Man tror man är gad och går och skrattar och har kul när man i själva värket inte har så kul. Sen åker man hem, vaknar upp med sprängande huvuvdvärk och illamående. Och där gick hela lördagen åt att sova. Sen samma sak kvällen, man PINAR i
sig den första bärsen för att bli av med baksmällan, och blir så där piss full igen. Och söndagen tillbringar man i sin säng med colan i ena handen och fjärren i andra. Och så va det måndag, och allt är som vanligt igen, inget nytt gör man och dagarna bara går med ett suddigt minne från heljen om glöms snabbare än kvickt.

Va hemskt liv man har, haha! Tror det är många på denna jord som skulle byta den med mig och mina vänner, men endå klagar man!

Nä, som sagt, det är dags att få arslet ur vagnen och göra något åt saken. Imorgon ska jag nog vakna, och inte gå upp fören jag kommit på NÅGOT flummig att göra. Som jag inte brukar göra. Det kn ju vara en början! :) Sen kan det ju vara bra att se lite mer possetivt på allt. Tror det mesta blir roligare då!:)

Nä, nu ska jag gå å hämta mina gamla makaroner och korv, som jag ätit så många gånger, och är riktigt trött på, men idag…IDAG ska jag hämta dom med glädje! Ska ha ett leende på läpparna medans jag äter dom och tycka att det är jätte gott. Vem vet, kanske blir lite roligare då, kanske blir godare! Sen ska jag ringa en vän och fråga om den vill ha kottkrig med mig,(undra om det är lika kul nu som det var när man va liten?!?!) jag menar det är ju sesong för kottar just nu, ligger ett helt gäng på marken!

Bara för att får lite tvist på denna tråkiga måndag! :)

Just beacuse i can!

[tags]Vardag, Vinter, Höst, Depression, Trötthet, Ledsen[/tags]

Alla kan väll blogga…Eller?

Jaha, då satt man här och börja blogga som alla andra. Trodde seriöst inte jag skulle börja blogga, ialf inte på nätet! Men aja, jag älskar ju att skriva, så varför inte dela med mig om min något tråkiga men flummiga vardag bland vänner,djur,färg och fester! Det är ju faktist kul med bloggar. Har kommit på mig själv ett X antal gånger sitta och surfa runt på olika bloggar och fastnat.

Jahapp, det va inte så mycket jag hade att skriva idag igentligen. Måste ju bara testa och se hur det här fungerar! SÅ man kan se det här som ett test inlägg. Eller något sådant!:S haha..

Sen har jag ju igentligen inte gjort så mycket som är värt att berätta om idag! Förutom att varit på kyrkogården och tänt ljus på en kompis grav! Hemskt, dystert och tråkigt. Och det är dessutom inte något att skriva om så det kan jag lämna på en gång. RIP vännen..

Vilket otroligt givande och spännande blogg inlägg! Inte..

Nä, nu ska jag pinna iväg ut på sista kissrundan med hunden. Ush, så tråkigt väder, så kallt…Brrr! Sen blir det att gå å knoppa!*gäsp*

Hej hopp!:)

[tags]Begravning, Förlora, Förlust, Blogga, Bloggning, Blogg[/tags]