Nyprogrammerad rigg

icom-m33-flytandeFörvisso ingen amatörradio-rigg men jag har bara den kategorin och den är ju ändå en kommunikationsradio =)

Idag fick jag tillbaka min marin-VHF, en Icom M33 från ”service”. Den gick tillsammans med en annan rigg som skulle tömmas på mitt marina MMSI-nummer till Swedish Radio Suply i Karlstad. Den nollställda VHFen ska gå med vår båt som är på väg att säljas och då passade jag på att lämna in min bärbara M33 för lite påfyllning av kanaler.

Nu fick den de 7 nya fria kanalerna inlagda som tidigare var avsedda för jakt och jordbruk. Det kan nog komma till pass i sommar. Men jag valde att inte lägga in några amatörkanaler. mest för att riggen saknar sådana bekvämligheter som subton och 1750-ton. Så den får fortsätta vara marin VHF och PMR-radio. Jag tycker fortfarande det är coolt att den verkligen flyter. Känns fånigt lätt i handen även om den har rätt storlek för att vara en ”riktig” radio =)

[tags]Amatörradio, Icom, VHF[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.