Fega ur en söndag

Planen för dagen var att låta Mirre och denise bli ompysslade av mormor och Jenny medans vi andra åkte ut till marinan för att så smått påbörja vårrustningen. Vi behövde dels täcka av vår Bonum 25 som håller på att säljas och förbereda för att få Windyn i sjön.

Behöver kontrollera vilka bränslefilter som behövs och exakt vilka nya reservdelar jag behöver för att montera drevet på Windyn igen vilket jag ämnar göra så fort det bara går. Men det behövs fräscha bälgar och lite nya skruvar som vi slog sönder när vi monterade av drevet. Det var inte gjort på ett tag så några bultar fick pajade gängor.

Men vi kom inte så långt. När halva barnaskaran gått iväg började det snöa, Förvisso bara några stänk, och temperaturen låg på straxt över 0. Så jag bestämde att våren fick vänta en helg till åtminstone. Grämer mig verkligen för att vi inte gjorde det igår när det var så strålande fint väder och varmt ute. Det hade varit en perfekt dag.

Men dom hotar ju med lite snö i veckan och sol till helgen, hur dom nu kan veta det när dom inte ens kan spå lokalt väder ens fyra timmar frammåt. Man kanske bara antar att det blir varmare vartefter eftersom det ändå går mot vår!? Jag hatar väderhysterin. Särskilt när det står att ”NU ÄR VÅREN HÄR!!!” i ena tidningen och ”VINTERN ÄR HÄR FÖR ATT STANNA LITE TILL” i den andra tidningen. Snart släpar dom fram den där spå-gubben från Tyskland för att spå sommarvädret också =) Provat använda riktiga meteorologer istället? Klart då funkar inte sensationsjournalistiken…

Hur som helst så blev nästa helgs planerade aktiviteter inställda så vi får ta tag i det då istället. Med lite tur och det är bra dagstemperatur kanske man kan bottenmåla också och sedan beställa sjösättning åtminstone av Bonumen.

Så dagen flöt på i lagom tråkig stil. Denise och Mirre blev kvar hos mormor ändå och jag landade åter framför datorn av ren uttråkning och besvikelse. Och här sitter jag i stort sett än och bloggar och Facebookar, kul!

Och i morgon börjar en ny arbetsvecka och just nu ser den rätt lugn ut i kalendern. Och eftersom jag bara hann träna en gång förra veckan ska jag straffa mig med dubbelt upp denna vecka. Men det finns att göra på jobbet, en del backlogg från förra veckan, saker som sket sig och inte gick så bra. Även det är måttligt upphetsande.

[tags]Båtar, Windy, Windy 22, Sjösätta, Sjösättning, Söndag, Vår, Vårväder, Väder, Väderprognos, Väderprognoser, Meteorolog, Meteorologi, Meteorologer, Blog, Blogg, Blogga, Facebook, Uttråkad, Tristess[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.