Packat och klart, Gotska Sandön

Dagens Packat och Klart handlade om Gotska Sandön. Och vi har ju bokat en resa dit i början av juli. Jag har velat åka dit så otroligt länge och när jag var liten var vi på väg flera gånger men hindrades av lite olika saker.

Men nu är det äntligen på gång. Och dagens Packat och Klart gjorde inte suget mindre. Detta är nog första videoklippet jag ser, annars har jag bara läst reseberättelser från seglare som åkt dit med egen båt.

Jag har redanb örjat fundera på hur man ska packa mat för hela vår familj i tre dagar. Eftersom det inte finns någon mat att handla ute på ön får man ta med sig allt själv. Och vi behöver 2 frukostar, 3 luncher och 2 middagar. Då är planen att äta en frukost på båten och en middag på båten på hemväg. Dessutom måste man räkna med att man kan bli vkar om det är dåligt väder och båten inte kan lägga till. Och ska man ut och gå mycket — vilket vi ska — så måste man ta till lite extra även för det. Ett av råden i repotaget var snåla inte med maten . Och det vore ju trist om man fick leta granstruntar och annat naturen har att erbjuda dom sista timmarna =)!

Och sedan måste man ju packa kläder så att man är förberedd. Regnkläder, varma kläder och såklart en massa lätta kläder. Och varje familjemedlem måste bära så mycket som möjligt av sin egen packning och bara ryggsäckar. Det kommer bli svårt att packa men det kommer bli ett gigantsikt äventyr!

Se Packat och Klart från 30:e mars 2009. Repotaget om Gotska Sandön finns 16:30 minuter in i programmet.

[tags]TV, SVT, Packat Och Klart, Repotage, Semester, Resa, Resor, Reseprogram, Reseskildring, Reseskildringar, Reseberättelse, Reseberättelser, Gotska Sandön, Båttur, Båt, Båtar, Packa, Packning, Ryggsäck, Ryggsäckar, Mat[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.