Minda såld del II

dsc01577I fredags eftermiddag sjösattes vår ”gamla” båt som gått under arbetsnamnet ”Minda”. Och idag har varit en dag full av action. Först var jag och MP ute och luftade bränslesystemet och körde sedan en sväng för att säkerställa att allt fungerade bra. Det var absolut inga problem såklart. När systemet var luftat startade den som om inte alls en hel vinter passerat och efter några sekunder gick den jämnt och bra. Jag säkerställde att oljenivån var korrekt och att termostat och cirkulationspump till kylvattnet fungerade som det skulle. Innan vi åkte hem flyttade vi henne från sjösättningsdockan till en lite mindre temporär plats.

Väl hemma så var det bara att tvätta av oljan från händerna, lösa barnpassningsfrågan och sedan åka ut igen för att träffa köparna. Det var dags för den slutliga besiktningen och provturen. Det var ganska skönt i solen men i övrigt ganska svala vindar. Som tur var hade det nojnat en del sedan jag och MP var ute men man kände tydligt aprilvindarna och att det är en liten stund kvar till riktig värme. Men provturen gick bra och vi igenom lite skötsel och visade vart alla filter och liknande sitter.

Så imorgon ska vi ses igen och skriva kontraktet färdigt och sedan är hon inte vår längre. Jag ångrar mig nog inte men det känns sorgligt. En väldigt fin båt vi trivts väldigt bra med och den absolut bästa och mest lättmekade båt vi någonsin haft. Förutom det, helt suveränt rymlig och välplanerad och jag tror det kommer passa den här familjen helt perfekt.

Sedan återstår det att se om mitt nya båtval, mindre och betydligt snabbare sort passar oss och vårt nuvarande båtåkande bättre.

Vår egen båt ska vi ta tag i på allvar någon av de närmaste helgerna om det blir fint och varmt väder för att tvätta och vaxa.

[tags]Båt, Båtar, Båtliv, Båtmotor, Bränsle, Diesel, Båtköp, Köpa Båt, Marina, Varv, Avtal, Kontrakt[/tags]

2 reaktioner till “Minda såld del II”

  1. Tur det inte var jag som var med vid provkörningen, då hade det mesta skitit sig och gått varmt…. ;) Och det är klart Windyn passar er perfekt, det tycker iaf jag :-P

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.