Resa till Örnsköldsvik

saab2000På resande fot i tjänsten igen. Denna gång med flyg till Örnsköldsvik. Där ska vi visa hjälpmedel för synskadade och i synnerhet CCTV, det vill säga förstoringskameror. Igår skickade vi ett berg av prylar i förväg som jag hoppas ska stå på plats när vi kommer.

Med på denna resa är förutom jag och Joche, vår norrlänske kollega från göteborg. Ja, det låter avigt och det är det också. men han ska följa med som guide och tolk i egenskap av inföding =)!

Det är inte så ofta man får flyga i tjänsten. Vi ska alltid välja billigaste resealternativ. Men det visade sig vara ogörligt, eller i vart fall tidsmässigt orimligt. Så det fick bli flyg med Golden Air i ett litet jävla tvåmotorigt SAAB 2000 propellerflygplan (Wikipedia.se om SAAB 2000W).

Det var inte igår jag flög propellerflyg. Senast måste varit 1993 när jag hämtade min första ledarhund Farris uppe i Solefteå. Då flög vi till Kramfors. Men när jag var liten och bodde i de smålänska skogarna och gick i skola i Stockholm, flög jag var och var annan helg en de Havilland Twin Otter om jag inte minns fel. Även det ett tvåmotorigt propellerplan känt för sina korta start- och landningsstreckor (ca 300 meter). Men helt klart föredrar jag jetflyg =)

Ikväll checkat vi in på ännu ett Scandic-hotell så får vi se om räkmackor och hotellbar blir godkända precis som i Örebro =). Fler bilder kommer i galleriet om det händer något roligt.

Imorgon sker två visningar innan vi åter packar lådorna och tar flyget hem igen. Tyvärr bjuder inte fredagen på någon sovmorgon, för nu börjar jag känna mig trött i själen och semestersuget ökar för var dag.

[tags]Jobb, Jobba, Arbeta, Arbete, Resa, Tjänsteresa, Flyg, Flyga, Flygplan, Skyways, Golden Air, Högakustenflyg, SAAB, SAAB 2000, Stockholm, Arlanda, Stockholm-Arlanda, Flygplats, Arlanda Express, Snabbtåg, Örnsköldsvik, Övik, Scandic, Scandic Hotel, Hjälpmedel, Synskadade, CCTV[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.