Allt blir bara fel…

Ibland känns det som om allt jag gör bara blir fel och jag är nog lite känslig för motgångar. Och en stor motgång var det när båten sjösattes och det visade sig vara något ospecifiserat fel, något som inte låter bra men som garanterat blir dyrt att laga. Det kan vara min livs hobby som går i kvav om jag inte har råd att laga och tvingas sälja den som renoveringsobjekt bara för att bli av med kostnaderna.

Eller bara en sån sak som att gå till ONOFF och köpa iPod-högtalare som jag gjorde här om dagen. En Audio Pro Porto som jag var så glad för för att den hade ett så trevligt format, bärbar, laddningsbara batterier och FM-radio och inte minst kanonbra ljud. Som grädde på moset var den nedsatt ordentligt i pris. Men det stod ”demo” på kartongen och när jag började lyssna på musik så skrällde det i ena diskantelementet. Och jag måste givetvis åbäka mig och packa ner den och släpa den tillbaka till butik för att reklamera där jag kommer att känna mig skyldig för att jag haft sönder den eller nåt. Situationer jag hatar innerligt.

Och när man känner så här börjar man titta sig omkring i huset på allt som förfaller. Lagar man en sak går 10 nya sönder. Barnen slår sönder både sina dörrar och dörrposter, barngrinden i trappan och för att inte tala om centraldammsugaren som måste lagas, huset måste målas, baksidan göras trevlig. Bara en massa saker som känns skittråkigt och ledsamt och jag vill inte göra något av det.

Jag är tydligen ingen särskilt tursam båtägare och husägandet är tydligen inte heller min väska. Och när jag blir på det där humöret frågar jag mig vad som egentligen är min grej? Sliter häcken av mig på jobbet och tar två steg fram och ett tillbaka, precis som i gymmet. Tiderna med medvind känns så korta och små jämfört med de betydligt längre uppförsbackarna, som nu.

Just nu känner jag mig bara ledsen, negativ, misslyckad, nedstämd, uttråkad, rastlös och apatisk och jag vill bara slippa det! Det tär så på energin som man lägger på fel saker men vart man än vänder sig i tillvaron hånler allt skrot och alla spillror av hobbys och drömmar. Ute skiner åtminstone solen och jag har fått skriva av mig lite.

[tags]Onoff, Trasig, Trasigt, Trasiga, Reklamera, Reklamation, Skyltexemplar, Fel, Misslyckad, Ledsen, Negativ, Husägare, Båt, Båtar[/tags]

En kommentar till “Allt blir bara fel…”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.