Minimaran 2009

Så var det dags för årets upplaga av minimaran 2009. Det blev en riktig sommardag med strålande sol och 25–30 grader varmt. Inget optimalt löparväder kanske men ändå väldigt skönt.

I år sprang Jesper minimaran för andra gången. förra året kom han på åttonde plats i sin grupp. I år var det även dags för Emilia att springa sin första minimara.

Allt flöt på väldigt bra och tack vare att de fick 1½ timme mellan sina starter hann vi med att förflytta oss mellan Stadion och Östermalms IP utan att behöva stressa.

När vi släppt in Emilia i startfollan på Östermalms Ip gick vi upp mot stadion och lyckades få en bra plats alldeles invid upploppet precis före mål och kunde heja på henne när hon kom farande. Hennes tid blev straxt över 11 minuter och det räckte till en 53:e-plats. Helt suveränt!

Sedan tog vi oss tillbaka till Östermalms Ip för att lämna av Jesper till sin start. Han har ju vart med förr och vet hur det fungerar. Så när vi avtalat mötesplats och reservplan gick vi åter mot Stadion och intog samma platser vid upploppet. Jesper sprang även i år i samma grupp som kusinen Max som förra året kom 6:a. I år tog kusinen en andraplats medans Jesper sprang in som nummer 23 på tiden 9:07. En något sämre placering men med en klartförbättrad tid från förra året. Och det är ju det som räknas =)

Och det är det som är så skönt sedan barnen börjat på friidrott. För trots att dom inte fick några höga placeringar så kändes det ändå som om dom faktiskt var nöjda. Och vi var framför allt nöjda med deras prestation i den sommarhettan!

Nu återstår bara en tävling tror jag innan sommarledigheten tar vid. Det ska väl bli lite träningsläger under sommarmånaderna för att hålla igång.

[tags]Barn, Fritid, Idrott, Sport, Friidrott, Löpning, Springa, Maraton, Maran, Minimaran, Östermalms Ip, Stadion, Placering, Personbästa[/tags]

Stockholm, Stockholm County, Sweden

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.