Medasi Endra Anajho

Verkligen en underbart trevlig kväll och en udda händelse mitt i vardagen. Vi bjöd över min brors barndomsvän på midsommardagen för att grilla. Han har tagit sitt förnuft till fånga och lämna den lilla hålan är vi kommer ifrån och nu bor vi nästan grannar. Eller ja, på ett drygt gångavstånd från varandra. Det är lite lustigt hur det kan bli. Just här av alla förorter i hela Stockholm =).

Så ikväll kom dom hit, med flickvän och son, flickvännens syster med barn och en moster. Flickvännen har vi såklart träffat men inte de övriga men tyckte såklart att dom kunde följa med istället för att sitta hemma och ha tråkigt.

I början av det lite blygt såklart men släppte snart. Vi grillade och barnen lekte och hade enormt roligt. Miranda och systerdottern lekte väldigt bra, bara ett år mellan dem i ålder.

Och när dom gått hem känns det som om vi fått nya vänner på ett väldigt kul och osvenskt sätt och vi får hoppas det blir favorit i repris mycket snart. Och kanske blir det då något afrikanskt istället?

”Medasi Endra Anajho”? Det är Twi (en del av språkgruppen AkanW] och betyder ”tack för ikväll” — hoppas jag! Annars kan det betyda något helt annat ;)

 

[tags]Midsommar, Midsommardagen, Familj, Barn, Vänner, Nya Vänner, Mat, Grill, Grillning, Ghana, Afrika, Sydafrika[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.