Midsommar 2009

Så var midsommar 2009 passerad. Jag ska inte säga ”och nu går vi mot mörkare tider”. Visst är det så enligt kalendern — imorgon tror jag — men det är nu det blir varmare och skönare både på land och i vatten. Jag har alltid tyckt att midsommar varit konstigt placerad. Den borde verkligen ligga mitt i sommarvärmen. Men det kanske är vårt klimat som är snett där vi bor.

De senaste åren har det varit en tradition att fira den med våra ex-grannar UP och MP, så också i år. Man hade nog kunnat sitta ute om man klätt sig till tänderna i tjocka tröjor men det kändes som om det var lika bra att sitta inne i värmen istället. Jag hadeingen lust att argumentera för ”bara för att”-leken den här gången.

Maten var traditionell, sill, ägghalvor, kallrökt lax med romsås och nubbe till ”förrätt” och grillad lax i knyten med färskpotatis till varmrätt och allt avslutades med hallon och rabarberpaj. Alla 6 barnen plus de två bonusbarnen som var där en stund lekte harmoniskt mestadels hela kvällen.

Det blev väldigt sent. Vid ett-tiden vandrade vi genom skogen hem och det var faktiskt väldigt skönt att få komma ut i svalkan.

Alltid när det blir sent i kombination av öl eller sprit så sover jag rätt illa, ryckigt och konstigt. Fast jag har sovit på det viset ganska länge nu och det är något som kryper i kroppen.

Ikväll blir det nya gäster på hemmaplan. Min lillebrors barndomskompis från Västervik som flyttat hit med sin tjej och barn, tjejens tre systrar och två barn. Systrar och extrabarn har jag aldrig träffat förut men det är lite kul med nya människor och lite osvesnkt vilket tilltalar mig.

[tags]Midsommar, Midsommarafton, Midsommarfirande, Midsommardagen, Midsommarmat, Gäster, Middagsgäster[/tags]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.